#Rampetampen - The Pretenders - Tattooed Love Boys (1980)

#Rampetampen - The Pretenders - Tattooed Love Boys (1980)

Een rondje lekker rauw rampetampen kan altijd eens goed doen. Vettig, prettig en licht tegendraads de speakers op full blast. Volumeknop naar rechts deze week, luid en duidelijk!

Heel lang hebben we ons afgevraagd wat het geheime ingrediënt is dat deze track zo machtig en onweerstaanbaar spannend maakt en we zijn erachter gekomen dat het de maraca’s zijn, de sambaballen die het ritme nog een tikje spannender en opwinderder maken.

Afkomstig van één van de spannendste debuutplaten ooit afgeleverd in het Britse koninkrijk en dan nog door een uitgeweken Amerikaanse, die samen met haar handlangers, gitarist James Honeyman-Scott, drummer en enige overlevende mede-Pretender Martin Birch en bassist Pete Farndon, het ene na het andere hoogtepunt poneren.

Tattooed Love Boys heeft nog iets extra’s: het is een nummer in een hoogst on-rock-'n-rolle zeven zestiende timing, dat bovendien rockt als de hengsten. Normaal is dat alleen maar weggelegd voor progrockers met een hoog King Crimson-gehalte, maar The Pretenders komen er mee weg. But don’t try this at home, want je verstuikt je vingers. Voeg daar ook nog eens de streetwise teksten van Chrissie Hynde aan toe, die sarcastisch en cool as fuck fulmineert.

Heerlijk, perfect op elf af te spelen, luid en duidelijk! Een punkrockclassic if there ever was one, eentje met (samba)ballen, dedju!

30 april 2021
Laurens Leurs