#Rampetampen - The New Christs - I Swear (1987)

#Rampetampen - The New Christs - I Swear (1987)

Een rondje lekker rauw rampetampen kan altijd eens goed doen. Vettig, prettig en licht tegendraads de speakers op full blast. Volumeknop naar rechts deze week, luid en duidelijk!

Ongelofelijk lekker rampetampen is het met de Australische New Christs, een band die onstond uit de overblijfselen van de al even legendarsiche Radio Birdman, beide aangevoerd door Rob Younger. Toen de garagerockscene in de tweede helft van de jaren tachtig ook in België vanuit Halle door JP Van aangevuurd werd, was ook deze Rob Younger een stichtend voorbeeld voor velen, waaronder The Paranoiacs en The Spanks, en passeerde hij bovendien ook met de regelmaat van een klok op het superbe zaterdagavond-radioprogramma Domino Deel 1 én 2 van Omroep Brabant.

The New Christs kenden ontelbaar veel samenstellingen waarbij Rob Younger de enige contstante factor was. Hij was bijna een soort van arbeidsbureau voor Australische rockers, want de groepsleden zwermden uit tot een hele boom nieuwe Aussie-groepen, zoals The Hoodoo Gurus, The Celibate Rifles, The Hitmen, The Lime Spiders, The Saints, The Barracuda’s, The Eastern Dark, The Someloves en nog een reeks minder welluidende namen.

The New Christs opereren nog steeds, maar bereiken zelden nog het Europese vasteland. En de originele leden Rob Younger en gitarist Jim Dickson hebben elkaar alweer gevonden sinds 2011.

Grandioos nummer, dit I Swear. Had meer verdiend dan een illuster cultbestaan.

 

2 mei 2021
Laurens Leurs