#Rampetampen - The Bintangs - Let Me Pass (1979)

#Rampetampen - The Bintangs - Let Me Pass (1979)

Een rondje lekker rauw rampetampen kan altijd eens goed doen. Vettig, prettig en licht tegendraads de speakers op full blast. Volumeknop naar rechts deze week, luid en duidelijk!

Paul Van Bruystegem aka Lange Polle aka Monsieur Pol van Triggerfinger is fan. Hij houdt ook intens van deze Nederlandse oerrockers, die al sinds 1961 vanuit Beverwijk de Lage Landen bestoken met gepassioneerde rock-‘n-roll. En dat maakt hen één van de langst opererende rockgroepen ter wereld.

De permanente spil van de groep is Frank Kraaijeveld (bas en zang) en voor het grootste (en meest succesvolle) deel van de tijd was Gus Pleine de zanger, die met Jaggeresque stem de boel aan flarden scheurde en speelde broer Arti Kraaijeveld gitaar. Helaas zijn Gus (2007) en Arti (2018) overleden, maar Frank blijft onverdroten verderploegen.

Intussen staan er bijna dertig lp’s op de Bintangsteller. Wij kozen voor Let Me Pass uit ‘Night-fighter' uit 1979, waarmee we hen ontdekten in het 'Betonuur' van Alfred Lagarde op Hilversum 3. Ze stonden in 1977 op de directe voorloper van Torhout-Werchter, het Rock & Blues Festival in Werchter, samen met Ian Hunter, John Cale, Jan Akkerman, Kayak, Kaz Lux en Philip Catherine.

Rehabilitatie. En wel nu!

28 april 2021
Laurens Leurs