Ramkot - Broken Thighs

Inlandse Maatjes

Ramkot - Broken Thighs

Met een naam als Ramkot verwacht je geen kleinkunst uiteraard en de band maakt op zijn laatste single zijn naam heerlijk waar.

Ramkot ontstond in 2017 en het drietal groeide in die tijd live uit een driekoppig monster dat voor heel wat gebroken ledematen zorgde in menig mospit. Vorige week vonden de Gentenaars het dan eindelijk tijd om een eerste single te lanceren en het mag gezegd: de verwachtingen werden meer dan ingelost.

Tijd voor een intro neemt Ramkot niet op Broken Thighs, of tenminste, zo lijkt het toch. Drummer Tom Leyman vergeet aan te kloppen en de deur gaat met een knal uit zijn hengsels alsof er een toren van twintig Marshalversterkers achter geplaatst werd met het volume helemaal open. En wanneer Tim Leyman ook nog eens zijn schuur opentrekt, valt die van ons open door het internationale sound van de track.

Bands als Royal Blood en Wolfmother zouden wellicht een heup afstaan voor een song als deze door Jorge Van de Sande geproducete single. Dat die zijn maatje Hannes Cuyvers (hier bassist/ zanger maar beiden bij RHEA) kwam bijstaan, zal wellicht geen toeval zijn. Beide bands combineren al minstens twee van de grote drie: seks en rock-‘n-roll. Van de drugs zijn we niet zeker, maar wie heeft nog een oppepper nodig na deze oplawaai?

Op 10 december stelt de band hun ep voor in Afsnis te Gent. Als uw rock-‘n-roll-hart op de juiste plaats zit, bent u daar ook en jaagt u nu het aantal beluisteringen van Broken Thighs de hoogte in.

foto: Lana Pelligrini

18 november 2019
Marc Alenus