Quentin Soenens

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en van echte en would-be BV's.

(qs) had alweer een jaar vol opwindende muzikale ontdekkingen (STUFF., Chantal Acda, Love Like Birds, tweede van Made In Heights is een kanjer!, de vers ontpopte Justin Bieber, …) en nam dit jaar een Spotify Premium-abonnement en maakte zo zijn beste beslissing van zijn leven. Hij is nog jong natuurlijk.

 

 

De beste van het jaar.

1. Kendrick Lamar – ‘To Pimp A Butterfly’

2. Kurt Vile – ‘b’lieve i’m goin down…’

3. Made In Heights – ‘Without My Enemy What Would I Do’

4. STUFF. – ‘STUFF.’

5. Tame Impala – ‘Currents’

6. Sufjan Stevens – ‘Carrie & Lowell'

7. Kovacs – ‘Shades Of Black’

8. Justin Bieber – ‘Purpose’

9. Unknown Mortal Orchestra – ‘Multi-Love’

10.Emancipator – ‘Seven Seas’

Amai, dat kon beter!

Jacco Gardner op Boomtown was een non-optreden: lusteloos, energieloos, zonder bezieling afgehaspeld met een droge ‘dankjewel’ als enige bindtekst. Pijnlijk om naar te kijken. Verder was Kurt Vile in de AB geen doorslaand succes, al lag dat eerder aan de falende apparatuur dan aan ’s mans prestaties op de planken.

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelenNaar het schijnt heeft Adele een goede plaat gemaakt? En iets rond K3, maar ik weet niet meer hoe dat precies zat. Enfin, ik hoor het wel. En oh ja, Madonna's versie van La Vie En Rose in het Sportpaleis."Er zijn koeien die op weg naar de slachtbank toonvaster loeien", zag ik ergens verschijnen in een krant. Daar had ik bij willen zijn.

U hebt deze toch gezien?

 

Straf live

1.   Chantal Acda – Boomtown, 22/07/2015

2.   Love Like Birds – Boomtown, 23/07/2015

3.   Soldier’s Heart – Boomtown, 26/07/2015

4.   Faces On TV – Boomtown, 24/07/2015

5.   Blaue Blume – Boomtown, 26/07/2015In de marge

De onwaarschijnlijke ommeslag van Justin ‘babyface’ Bieber naar een figuur die vanaf dit jaar serieus genomen werd door de popwereldluitjes. Van posteridool op pyjamafeestjes van hysterische tienermeisjes naar matuur popartiest die aangename oorwurmen aanlevert. “Evolution is a bitch”, kraaide eens een zeker persoon in het verleden, maar in dit geval is het absoluut een zegen. #jesuisbelieber

Coming up

De zijdezachte zangkunsten van Chantal Acda, de wondermooie sirenenzang van Love Like Birds en nog meer rauwe Kovacs graag! Onweerstaanbare vrouwenstemmen.

10 december 2015
Quentin Soenens