Quentin Soenens

Achtergrond

Aha, eindejaar! Waar uw en onze lijstjesfetisj eindelijk ongegeneerd weelderig mag tieren. In de aanloop naar onze ultieme lijst van het afglopen jaar laten wij ook onze redacteurs even hun ei leggen.

Quentin Soenens

(qs) is eveneens een nieuwe aanwinst binnen ons redactieteam. Met een frisse en eingenzinnige kijk op het muzieklandschap serveert hij u zijn hoogtepunten van 2014!



De beste van het jaar

1. The Antlers – ‘Familiars’
2. Alt-J – ‘This Is All Yours’
3. The War On Drugs – ‘Lost In The Dream’
4. BRNS – ‘Patine’
5. The Black Keys – ‘Turn Blue’

Amai, dat kon beter!

De nieuwste worp van Kasabian was geen miskleun van jewelste, maar ze mogen dat botsautokraam voortaan links laten liggen van mijn part. In de categorie ‘onbekend en onbemind’ is de Australische puberpunk van Ausmuteants een dikke aanrader voor al wie  een kankergezwel rond het oor wil kweken. Verder was Mintzkov als afsluiter van Boomtown dit jaar ronduit saai.

Mocht ik kunnen, wekte ik deze terug tot leven

The Knife. Alleen al voor ‘Silent Shout’ zou het Zweedse duo de wereld moeten blijven rondtoeren tot hun laatste zucht. Verder nog treurnis om de laatste der Mohikanen; Tommy Ramone (The Ramones is nu wel echt over en uit) en Bobby Womack. En uiteraard: Luc De Vos. Gent en Vos was een gouden huwelijk. Nu alle Gentenaars zich even weduwes en weduwnaars voelen zou ik graag Vos weer uit de dood opwekken.

U hebt deze toch gezien?


Meer dan de weinig zeggende clip is ‘Familiars’ van het Amerikaanse indrietrio The Antlers een zuiver meesterwerk geworden. Na het gelauwerde ‘Hospice’ en ‘Burst Apart’ weet het geweeklaag van de dromerige romantici ook nu weer de juiste snaren te raken. ‘Familiars’ laat je meevaren op een stroom van melancholie, emotie en schier defaitisme, een sferische tocht doorheen de zielenroerselen van drie gekwelde jongemannen. Gracieus en puur geserveerd, met zachte tred en begeleid door een fluwelen stem.

Straf live

- Wallace Vanborn @ Boomtown op 27 juli 2014
- Girls In Hawaii @ Boomtown op 22 juli 2014

Ik koop hier

Spotify of iTunes; de grootste, meest gebruikvriendelijke en onschatbaar rijke muziekwinkel van de wereld. Leuke ontdekkingen liggen binnen klikbereik. 

Coolste trend

De revival van de cassette. Het is blijkbaar echt waar: alles komt terug. Binnenkort lopen de hipsters weer met discman rond terwijl ze naar hun Tamagotchi turen.

29 december 2014