Queen For Tonight 2: Allison Crutchfield

Introducing

Vorige week startten we met deze nieuwe rubriek en kroonden we Fiona Brown tot Queen for Tonight. Onze tweede koningin is ook al geen nieuwkomer meer, maar rijp voor de troon.

Wie naar haar trekken kijkt, vraagt zich misschien af waar hij Allison Crutchfield van kent. Wel, Allison is de tweelingzus van Katie die al wat roem vergaarde als Waxahatchee. Beide zussen uit Alabama zaten trouwens ook al eerder samen in P.S. Eliot, Bad Bandana, King Everything en The Ackleys. Toen zus Katie met Waxahatchee begon, liep het muzikale pad van de zussen wat uit elkaar (al speelde zus Allison nog mee op ‘Ceruan Salt’ en tourden ze vaak samen) en verging het vooral Katie beter.

Maar dat betekent niet dat Allison stil zat. Ze richtte mee de band Swearin’ op en daar ontwikkelde ze haar potentieel als songsmid verder om dan in 2014 een eerste solo-ep uit te brengen: ‘Lean In To It’.

Op haar debuutalbum, ‘Tourist In This Town’ dat volgende week uitkomt, lijkt dat talent, afgaande op de eerste twee singles echt tot bloei te komen. De plaat werd opgenomen in Philadelphia samen met Jeff Zeigler die bekend is van zijn werk met o.a. Kurt Vile, Steve Gunn en Mary Lattimore.

Zeiglers batterij analoge synths had een enorme aantrekkingskracht op Crutchfield die van bij het begin van haar carrière een voorliefde had voor alles met toetsen. Hij leerde Crutchfield ook om ruimte te laten in haar muziek.

‘Tourist In This Town’ gaat over de vele veranderingen die zich voltrokken in Crutchfields leven (nieuwe woonplaats, partner, band, vrienden,…) en is opgetrokken uit de angsten die daarmee gepaard gingen. Hopelijk leiden die angsten uiteindelijk tot een triomfantelijke overwinning. Een plaats op onze troon is alvast de hare.

Via npr kan je heel de plaat al beluisteren.

22 januari 2017
Marc Alenus