Pukkelpop uitgerekend

Achtergrond

Treinreizigers die op donderdag 16 augustus zullen verwensen dat ze voor een milieuvriendelijke vervoerswijze hebben gekozen nadat ze de 5de slaapzak tegen hun kanis hebben gekregen: 15126. Het aantal mensen dat er niet in slaagt hun tent op te zetten zonder overvloedig gebruik van duct tape, vuilniszakken en bamboestokken: 35. 50 618: Het aantal Pukkelpopbezoekers dat amper zelfstandig op het potje kon toen Dinosaur Jr in 1985 met de debuutplaat \'Dinosaur\' op de proppen kwam. In 2006 werden er ongeveer 5 rolstoelgebruikers afgetroefd om een plaatsje op het verhoog te bemachtigen. De liga voor de minder mobiele mens laat via deze weg weten dat hun leden om te kopen zijn. Manke Frans vraagt slechts 2 hamburgers met ketchup én uien voor een uitstekend zicht op de main stage. Na grondige berekeningen en diepgaand onderzoek door een marketingbureau stellen wij vast dat het aantal bands uit Oeganda tot nu toe 0 bedraagt. Wij wachten vol spanning op nieuwe namen uit dit mekka van de hedendaagse rockmuziek.

Pukkelpop uitgerekend

Willy Mason zal minstens 35 keer zijn badge moeten tonen om te bewijzen dat hij wel degelijk een artiest is, en geen minderjarige snoodaard die gratis pintjes tracht te scoren in de backstage.

Het aantal moordzaken opgelost door Apse in 2007: 0

Er zullen 615  potjes mascara nodig zijn om alle Fall Out Boy adepten van de nodige grime te voorzien.

Tot op heden zijn er slechts 3 mensen gestorven ten gevolge van een epilepsie-aanval bij het bezoeken van de festivalwebsite. Bij de overige bezoekers met de vallende ziekte werkte de flash plug-in niet naar behoren.


Over getallen gesproken: dit jaar zijn er geen Magic Numbers te bekennen op het Pukkelpop podium. Dat scheelt toch al snel 124 kilogram aan ondersteuningsbalken.

2658: Het aantal mensen dat zal zeggen dat The Smashing Pumpkins vroeger beter was.

Het aantal hippies dat bij Devendra Banhart zijn buurman/vrouw een knuffel geeft bedraagt 3 (waarvan 2 met baard).

Een kleine 30 procent van het publiek van de Fixkes zal een Stabroeks accent veinzen, tot grote ergernis van de omstaande Antwerpenaren,  om Kvraagetaan mee te brullen.

324: Het aantal kopstoten dat wij zullen uitdelen aan eenieder die dit laatstgenoemde nummer uren na het optreden nog steeds zit mee te kelen.

Het aantal mogelijk op te lopen geslachtsziektes in de toiletten op de festivalweide: 29.

7: De vroege vogels die op tijd uit hun bed zullen geraken om een heerlijk ontbijtje Bony King of Nowhere mee te pikken.

De zin "Interpol is zoveel beter" zal door ruim 214 bezoekers die te laat waren voor een ticketje Lowlands gezucht worden bij het optreden van Editors.

Bij benadering 43 : het aantal mensen op het podium bij I\'m From Barcelona.

6: het aantal potjes dagcrème op de rider van Tiga

97: het aantal gewonden volgens de Rode-Kruis-medewerkers na de doortocht van Soulfly.

3: het aantal gewonden volgens de organisatie na de doortocht van Soulfly.


De zin  "Oh my God, I can\'t believe it , I\'ve never been this far away from home" wordt 12 keer gezongen in het gelijknamige nummer van Kaiser Chiefs. Procentueel gezien neemt deze zin 50 % van de lyrics in beslag.

+44: de enige band met een wiskundig verantwoorde naam mag hier zeker ontbreken. Toch zullen zij slechts 0 vierkante meter van het podium in beslag nemen, wegens annulatie.

875
: het aantal mensen dat volhardt in de boosheid en Arcade Fire als "àrketfaaijer" blijft uitspreken.

5 000 000 euro: Het bedrag dat DJ Jazzy Jeff aan Chokri moest neertellen zodat hij nergens zou vermelden dat eerstgenoemde ooit in The Fresh Prince meespeelde. Onze cheque viel echter nog niet in de brievenbus. Sorry!

Het aantal mensen dat Flip Kowlier effectief verstaat bedraagt 2, zijn meebrullende moeder op de eerste rij niet meegerekend.
 
Muziekliefhebbers die zullen vinden dat de bindtekst van Henry Rollins nu wel erg lang duurt en hij eens aan zijn set mag beginnen: 21.

Colt .45: De enige manier om uzelf te verlossen van de kwelling die zich "Within Temptation" noemt én de naam van een drank die commercieel gesteund werd door Billy Dee Williams.

112: Het nummer bij uitstek om te bellen wanneer u niet meer goed te been bent na een wilde regendans in de Boiler. Even zwaaien naar die lieve mensen van het Rode Kruis kan echter ook al wonderen doen.

Het aantal keren dat een mens over tentkoorden moet vallen vooraleer hij beslist zijn blaas te ledigen tegen de eerstvolgende tent: 5.

Alex Agnew kan naar schatting 26 geluiden produceren die eigenlijk niet bestemd zijn om uit een mensenmond te komen. En dan tellen we zijn Antwerpse accent nog niet eens mee.

26 - 34: De tussenstand van de weddenschap "wie krijgt er ditmaal een flesje tegen zijn hoofd gesmeten en zakt daarna theatraal op de knieën om het bijna op een janken te zetten", die dit jaar loopt met Funeral For A Friend en Ozark Henry als kanshebbers. Wij richten ons bij deze ook even tot Kevin De Vleeschauwer die zijn schuld van vorig jaar nog dient in te lossen. (Ongelooflijk dat je echt dacht dat het Daft Punk zou worden. Alsof hun robotpakken zoiets zouden toelaten! Enfin.)

21654: Het aantal snedige zinnen die Art Brut schreef en die nooit uit de pen van The Streets zullen vloeien. (Toch blijven proberen!)

72,3 op de schaal van Richter: het sex-appeal van Philippe Geubels.

325: het aantal Ethiopische kinderen dat een rijkelijke maaltijd zou kunnen verorberen van het resterende eten dat steevast rondvliegt op de laatste campingochtend.

10 lezers vragen zich na het doornemen van deze lijst nog steeds af waarover die inleiding nu in godsnaam ging. Het antwoord is echter simpel en valt samen te vatten in het getal 0.

12: het aantal mensen dat daadwerkelijk tot aan het einde van deze lijst is geraakt. Proficiat, u hebt net 5 minuten en 23 seconden van uw kostbare tijd verspild.
8 november 2008
Debby Vervoort