Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: WasteMyRecords

Achtergrond

Heeft u uw Pukkelpopparcours al uitgestippeld? U heeft nog even de tijd natuurlijk. En om u op weg te helpen vroegen wij een aantal van de bands/artiesten, die op het festival staan en enkele stemmingmakers, die aan de andere kant van het podium zullen staan wie zij absoluut niet willen missen. En daarbij legden wij hen de vreselijke beperking op om slechts één band/artiest per festivaldag te selecteren.

Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: WasteMyRecords



WasteMyRecords brengt niet zoveel albums uit per jaar, maar had dit jaar al verscheidene mooie ijzers in het vuur met o.a. Eriksson Delcroix, DVKES en Id!ots. Nog een andere van hun bands (King Dalton) staat zelfs op Pukkelpop. We vroegen hen wie we niet mochten missen en guess what...

DONDERDAG
Mad About Mountains. Geweldige singer-songwriter uit de stal van onze goede vrienden van Zealrecords. Spelen in september als supportact op de releaseshow van onze eigenste Birds That Change Colour, dus het spreekt vanzelf dat we even de temperatuur gaan opmeten en steunen in de Wablief?!.

VRIJDAG
King Dalton! We hebben dit jaar één band op het Pukkelpop, dus daar tekenen we uiteraard present. Een jaar geleden speelde King Dalton nog in Café Video met de kersverse debuutplaat onder de arm, nu staan ze op zo'n prestigefestival: mooi om te zien dat hard werk oplevert. En iedereen gaat dansen, dat weten we nu al. Onvermijdelijk op die grooves.

ZATERDAG
Bill Callahan. Het moeten namelijk niet allemaal Belgen zijn! Pukkelpoppers, maak van de gelegenheid gebruik om een legende aan het werk te zien. Songwriting is een ambacht, en Callahan behoort tot de top van de zichzelf binnenstebuiten kerende songsmeden. Must see, of gebuisd op het Groot Examen der Muziekkennis!

 
9 augustus 2014
Marc Alenus