Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: Oscar & The Wolf

Achtergrond

Heeft u uw Pukkelpopparcours al uitgestippeld? U heeft nog even de tijd natuurlijk. En om u op weg te helpen vroegen wij een aantal van de bands/artiesten, die op het festival staan en enkele stemmingmakers, die aan de andere kant van het podium zullen staan wie zij absoluut niet willen missen. En daarbij legden wij hen de vreselijke beperking op om slechts één band/artiest per festivaldag te selecteren.

Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: Oscar & The Wolf



In deze reeks mag de hipste Belgische band van het moment niet ontbreken natuurlijk. Ozan Bozdag "elektronicaverzorger" bij Oscar & The Wolf en stagemanager in de Castello maakte graag een lijstje maar vroeg om te vermelden dat hij bewust koos om geen Belgische bands te vernoemen, puur om het feit dat de meeste zijn vrienden zijn. Hij staat sowieso achter hen.
Daarnaast tipt hij nog deze bands:

DONDERDAG
Kelela. Wat een zot wijf! Ik ontdekte haar pas toen ik opzocht welke groepen er kwamen in mijn Castello. Haar betoverende stem kreeg mij meteen in haar ban en ik ben in goed gezelschap want ook de BBC zette haar blijkbaar op de longlist van 2014.

VRIJDAG
Omar Souleyman is mijn man, want "no one can say no to Arabic no more" na het horen van deze Syriër. Ik heb deze artiest leren kennen via Fourtet, waar ik ook superfan van ben. Hun toetsenist Rizan Sa'id was de producer van Souleymans debuutplaat 'Wenu Wenu', vandaar.

ZATERDAG
Iedereen lijkt FKA Twigs te tippen, maar dat trek ik mij niet aan. Ik ga ook voor haar. Voor mij is zij de nieuwe Beyoncé, maar dan met de juiste dromerige sfeer. Ook weer een stem om verliefd op te worden. De Castello en ook weer eentje van de longlist van de BBC voor dit jaar. De Castello wordt sowieso te klein!

Oscar & The Wolf mag donderdagnacht de Marquee afsluiten. Ze beginnen er aan om 1 uur. 

 

17 augustus 2014
Marc Alenus