Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: MLCD

Achtergrond

Heeft u uw Pukkelpopparcours al uitgestippeld? U heeft nog even de tijd natuurlijk. En om u op weg te helpen vroegen wij een aantal van de bands/artiesten, die op het festival staan en enkele stemmingmakers, die aan de andere kant van het podium zullen staan wie zij absoluut niet willen missen. En daarbij legden wij hen de vreselijke beperking op om slechts één band/artiest per festivaldag te selecteren.

Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: MLCD



Helemaal van over de taalgrens komt MLCD. Redboy doorkruiste de line-up en pikte er volgende namen uit.

DONDERDAG
BLACK LIPS : Je weet nooit wat er je te wachten staat als Black Lips op dat podium staat. Maar dat het je nog lang zal heugen staat vast. De juiste spirit en pure rock-n-roll.”

VRIJDAG
THURSTON MOORE : Thurston is één van mijn helden, mijn favoriete gitarist, songschrijver en icoon tout-court. Ik hoop hem persoonlijk te kunnen ontmoeten op vrijdag. Hoe is het mogelijk dat hij op die leeftijd nog steeds zo cool is, zo gepassioneerd over het maken van noise en dat hij ook nog steeds de wereld rondtrekt? Steve Shelley van Sonic Youth en Debbie Googe van My Bloody Valentine zouden hem trouwens begeleiden.”

ZATERDAG
ST-VINCENT : de enige echte indiekoningin. Of -prinses zo je wil. Ik heb haar al gevraagd of ze met me wou trouwen, maar ze had haar hart al aan een ander weggeschonken. De eerste keer dat ik het voorrecht had om Annie Clarcks sproetjes te aanschouwen was bovendien op Pukkelpop. Bij Polyphonic Spree heel lang geleden. We hadden trouwens dezelfde producer/mixer voor ons vorige album: John Congleton. Hij weet wel weg met fucked up sounds.“

MLCD speelt op vrijdag om 13u15 in de Wablief!

8 augustus 2014
Patrick Van Gestel