Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: Marc Steens (Clubcircuit / Dour festival)

Achtergrond

Heeft u uw Pukkelpopparcours al uitgestippeld? U heeft nog even de tijd natuurlijk. En om u op weg te helpen vroegen wij een aantal van de bands/artiesten, die op het festival staan en enkele stemmingmakers, die aan de andere kant van het podium zullen staan wie zij absoluut niet willen missen. En daarbij legden wij hen de vreselijke beperking op om slechts één band/artiest per festivaldag te selecteren.

Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: Marc Steens (Clubcircuit / Dour festival)



Voor Marc Steens (Clubcircuit / Dour festival) was het eigenlijk gewoon onbegonnen werk, maar hij maakte van zijn hart een steen en kwam hier uit.

“Eén naam per dag. Eén. Dat was de haast onmogelijke opdracht. Dus meteen met de nodige hartpijn een aantal criteria op de longlist losgelaten om te filteren. Geen Belgen (want de kans dat je die nog kan meepikken later op het jaar is vrij groot). Ook geen acts die ik live al gezien heb. En ook het hoofdpodium laten we even links liggen. De keuze viel dus op de volgende namen.”  

DONDERDAG
Jungle (18:25-19:10 – Castello)
“Aan de overkant van het Kanaal zijn ze niet vies van een hype meer of minder. Vorig jaar was het weer van dat: haast uit het niets trok Platoon van Jungle – de band, niet het genre – de aandacht van de “branché” Britse muziekpers. Met The Heat deden ze dat nog eens dunnetjes over. Voeg daar nog de nodige mysteries aan toe (wie zit er nu achter het muzikale duo J en T?) en het plaatje is compleet. Het debuutalbum is intussen uit en in mei wisten ze te overtuigen in de Botanique. Wat mij betreft, mag het nog een tikkeltje rauwer, dus ik ben absoluut benieuwd naar hoe dit live gaat klinken.”

VRIJDAG
Omar Souleyman (17:05-17:55 - Castello)
“Opnieuw ben ik in de Castello aanbeland voor wat een enorm feest van beats en Arabische melodieën moet worden. Opzwepend is een understatement voor wat je te horen gaat krijgen. Als je de sets van Cairo Liberation Front of Acid Arab hebt meegemaakt op Dour Festival heb je al een idee welke richting het zal uitgaan. Muzikale oogkleppen af en dak eraf. “

ZATERDAG
Fink (17:50-18:35 – Marquee)
“Ninja Tune verbaast al meer dan twintig jaar met telkens nieuwe muzikale parels. Helemaal nieuw kun je Fink dan misschien niet noemen, de voormalige dj Finn Greenall weet toch letterlijk en figuurlijk de gevoelige snaar te raken. Hij komt zijn kunstjes dit najaar trouwens nog eens overdoen bij Democrazy in de Gentse Vooruit.”

10 augustus 2014
Patrick Van Gestel