Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: Mad About Mountains

Achtergrond

Heeft u uw Pukkelpopparcours al uitgestippeld? U heeft nog even de tijd natuurlijk. En om u op weg te helpen vroegen wij een aantal van de bands/artiesten, die op het festival staan en enkele stemmingmakers, die aan de andere kant van het podium zullen staan wie zij absoluut niet willen missen. En daarbij legden wij hen de vreselijke beperking op om slechts één band/artiest per festivaldag te selecteren.

Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: Mad About Mountains



Mad About Mountains beleeft hoogdagen en lijkt dan ook op een mooi gevulde tent af te stevenen in Hasselt. Zanger-gitarist Piet De Pessemier verwenste ons omdat we de keuze zo beperkten, maar kwam er uiteindelijk toch uit.

DONDERDAG
Mac DeMarco: Het moet niet altijd juist zijn bij Mac. Of zo lijkt het toch. Niet helemaal gestemde gitaren en synths, maar hij weet goed wat hij doet en neemt je onmiddellijk mee op zijn persoonlijke trip.”

VRIJDAG
Sharon Van Etten: Met Mad About Mountains hadden we al de eer haar support te mogen verzorgen in de AB.  Meeslepende songs en een lieve meid. Meer moet dat soms niet zijn. Haar muziek is nochtans lang niet altijd zo lief. Misschien wel wat vroeg op de dag om helemaal in de sfeer te komen.”

ZATERDAG
“Moeilijk want dan staan er zoveel goede bands te spelen, maar ik ga voor Jonathan Wilson. Ik zag hem voor het eerst als support van Wilco en mocht daarna zijn support verzorgen in TRIX.  Als hij een niet te gepolijste begeleidingsband bij zich heeft, wordt het een fijne oldschool trip voor wie van gitaarsolo's houdt.  Straffe zanglijnen ook altijd.  Een beetje Neil Young, wat country maar ook Pink Floyd. In Jonathan Wilsons werk zitten veel invloeden van zaken waar ik naar luister. Dus dat komt goed.”

Mad About Mountains speelt op donderdag om 18u00 in de Wablief!

 
12 augustus 2014
Patrick Van Gestel