Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: Geppetto & the Whales

Achtergrond

Heeft u uw Pukkelpopparcours al uitgestippeld? U heeft nog even de tijd natuurlijk. En om u op weg te helpen vroegen wij een aantal van de bands/artiesten, die op het festival staan en enkele stemmingmakers, die aan de andere kant van het podium zullen staan wie zij absoluut niet willen missen. En daarbij legden wij hen de vreselijke beperking op om slechts één band/artiest per festivaldag te selecteren.

Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: Geppetto & the Whales



Geppetto & The Whales (Kobe Dupont) heeft iets met psychedelica, zoveel is duidelijk als je zijn lijstje bekijkt.

DONDERDAG
"Temples: Psychedelische pop met een sixtiesvibe waardoor Je spontaan het leven een beetje rooskleuriger ziet. Net iets minder geflipt dan Syd Barrett en net iets smeriger dan Lennon en zijn vrienden. Voor fans van Tame Impala, Yawns en Jacco Gardner. Spelen donderdag om 19.30u in de Club"

VRIJDAG
"Madensuyu: Dit duo op papier omschrijven zou hen oneer aan doen. De donkerte van de Wablief is perfect om deze band aan het werk te zien. Eerste keer gezien in een Nederlands kraakpand en letterlijk en figuurlijk omvergeblazen. Sinsdien passeert 'Stabat Mater' toch maandelijks mijn trommelvlies. Vergeet wel niet om zo dicht mogelijk bij de geluidsinstallatie te gaan staan want deze muziek moet je voelen. Vrijdag 20.35u in de Wablief."

ZATERDAG
"Uncle Acid And The Deadbeats: Iets tussen stevige, psychedelische rock en doommetal. Ben heel benieuwd hoe het live klinkt. Naar mijn mening moet Ozzy Osbourne met Black Sabbath zo hebben geklonken als ze tien jaar vroeger waren begonnen en tijdens de sixties hun hoogdagen hadden beleefd. Zaterdag 16 augustus om 17.05u in the Shelter.  Ik probeer mijn haar tegen dan alvast wat te laten groeien voor wat occasioneel geheadbang."

Geppetto & The Whales speelt op vrijdag om 19 uur in de Wablief?!

 
7 augustus 2014
Marc Alenus