Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: Cathelijne De Groen (3voor12)

Achtergrond

Heeft u uw Pukkelpopparcours al uitgestippeld? U heeft nog even de tijd natuurlijk. En om u op weg te helpen vroegen wij een aantal van de bands/artiesten, die op het festival staan en enkele stemmingmakers, die aan de andere kant van het podium zullen staan wie zij absoluut niet willen missen. En daarbij legden wij hen de vreselijke beperking op om slechts één band/artiest per festivaldag te selecteren.

Pukkelpop 2014 - A tip from the hip: Cathelijne De Groen (3voor12)



Ook in Nederland wordt Pukkelpop gevolgd. Wij vroegen Cathelijne De Groen van 3voor12 om enkele suggesties.

DONDERDAG
Slowdive is zo'n echte Engelse nineties shoegazeband.Dus om even weg te glippen uit de hippe Janelle Monaés en Bloody Beetroots moet je zeker even naar je schoenen gaan staren bij Slowdive in de Club. Hoewel je Magnus, het danceproject van Tom Barman en C.J. Bolland, eigenlijk ook niet mag missen. De twee overlappen helaas grotendeels, dus je zal moeten kiezen. Magnus brengt op 1 september een nieuw album uit (na negen jaar!) en de eerste single Singing Man, ingezongen door Tom Smith (Editors), kennen we inmiddels allemaal. Het nummer heeft ook een toffe videoclip, gemaakt door Lucky TV-held Sander van de Pavert. Check YouTube maar!

VRIJDAG
Röyksopp ken je nog wel van het hitje Poor Leno en het getekende clipje van het mannetje in een berenpakje. Dat is nog maar één hitje uit het rijke repertoire van het Noorse duo. Eple is ook zo’n hitje dat je gelijk herkent als je het hoort. Op het podium worden ze tijdens deze tour bijgestaan door de Zweedse zangeres Robyn. In 2012 stond Röyksopp na New Order geprogrammeerd op de Lokerse Feesten, en hoewel ik het bijna niet durf te zeggen, walste Röyksopp met gemak over New Order heen en maakten zij er een gigantisch feest van. Dus echt niet te missen!

ZATERDAG
St. Vincent is het solo-project van de Amerikaanse Annie Clark. Clark maakte eerder al deel uit van The Polyphonic Spree en maakte samen met David Byrne (Talking Heads) in 2012 het album ‘Love This Giant’. Een dame die op haar eenendertigste al veel bereikt heeft. Als St. Vincent schrijft ze rake teksten, die muzikaal tot een verrassend mengelmoesje van indiepop/-rock, jazz en elektronica worden gebracht. Variatie van een alleskunnertje.

11 augustus 2014
Marc Alenus