Pukkelpop 2010 (3)

Achtergrond

Wij gaan ons hier niet heiliger dan de paus verklaren en u wijsmaken dat dit dé vernieuwende bands van Pukkelpop 2010 zijn, maar het zijn er wel een paar die opvallen. En precies dat is wat ons aantrekt in muziek. En wie weet, vindt u het ook wel wat.

Pukkelpop 2010 (3)



I Blame Coco

Donderdag - Dance Hall - 15u20 - 16u05

Bij broertje Joe bleek de appel met zijn Fiction Plane inderdaad niet ver van de boom gevallen te zijn, maar dat deze jongedame ook Sumner als achternaam heeft, is minder evident. Al doolt er toch wel een zweem van de hese stem van papa Sting in haar muziek rond. Dochter Eliot Pauline - eigenlijk wil ze liever Coco genoemd worden - zoekt het in meer dansbare sferen. Ze is nog maar zeventien, maar weet duidelijk al wat ze wil.

Inmiddels is de eerste plaat van haar groep een feit en staat ze ook nog eens op heel wat festivals. Benieuwd of ze ook de persoonlijkheid van haar pa heeft.

MySpace
Website

Harlem

Vrijdag - Chateau - 13u10 - 13u50

We riepen het hier al eerder en blijven het in uw strot rammen. Harlem is één van de meest sensationele garagerockbands van het moment. Aanstekelijk, zonder scrupules en met een' in-your-face' attitude om "U" tegen te zeggen vlamt dit trio de ene aanstekelijke riff na de andere door de versterker.

Met de frisheid van The Beatles, de snelheid van Ramones en de ruwheid van Pixies zetten ze de Chateau ongetwijfeld in lichterlaaie. Of had u hun tweede - uitstekende - plaat 'Hippies' nog niet gehoord misschien? Gaat dat zien, gaat dat zien!

Myspace

Website

Cymbals Eat Guitars

Zaterdag - Club - 11u15 - 11u50

Maak dat je vroeg uit de veren bent op de laatste Pukkelpopdag. Eén van de verrassingen zou wel eens uit New York kunnen komen. Cymbals Eat Guitars brengt een gedurfde en opwindende mix van 90's indie gitaarrock en folklore uit het hedendaagse Arcade Fire tijdperk.

Hun debuutplaat 'Why There Are Mountains' van vorig jaar zorgde voor bijzonder veel opschudding in het blogwereldje. Een hyperadar die rood uitslaat en u weet allicht al hoe laat het is. Inderdaad ja, Bloc Party en Coldplay stonden ooit ook op één van de kleinste podia van Pukkelpop.

Myspace

Website

The Bookhouse Boys

Zaterdag - Club - 12u30 - 13u10

Merkwaardig zootje, deze Bookhouse Boys. Vernoemd naar een sekte uit de cultserie Twin Peaks, is ook hun muziek op zijn zachtst gezegd speciaal te noemen. Bezielde, gemengde (man + vrouw) vocalen, een blazerssectie en songs die je op het puntje van je stoel zetten.

"Dick Dale verdwaald in een spaghettiwestern" lazen we ergens op het net en een correctere omschrijving kunnen wij hiervoor echt niet verzinnen. Dit is het soort band dat het verschil kan maken, dat durft af te wijken van de begane paadjes en het spreekt dan ook vanzelf dat dit gezelschap op het must-see-lijstje staat.

MySpace
Website

18 augustus 2010
Patrick Van Gestel