Psy'Aviah - OK

Psy'Aviah - OK

Eén single, dertien versies.

Eerder dit jaar verscheen het album 'Bittersweet' van Psy'Aviah. Daarop prijkte het nummer OK, geschreven door Yves Schelpe. Het nummer wordt nu ook als single uitgebracht (met viool uitgevoerd door Oekraïense Irina Markevich en met de Britse Huong Su op gitaar en zang) en is onderdeel van de ep 'OK'.

Daarop staan nog twaalf andere versies (remixes) van het nummer in allerlei muziekgenres. Variërend van industriële elektro tot pure clubtrance over synthpop en Italo-disco-geïnspireerde versies tot ambient en zelfs oldschool jungle breakbeats. Een "pure" versie zonder beats en bleeps is er ook, enkel violen, gitaar en zang - voor wie de rust en het ongecompliceerde opzoekt.

Al die versies zijn een weloverwogen keuze. "Het past in de boodschap van Ok, in die zin dat luisteren naar andere invloeden en interpretaties, in dit geval dus van een nummer - soms de kracht is om een ander beter te begrijpen. Je hoeft daarom niet akkoord te gaan - maar een ander perspectief biedt de kans om echt tot dialoog te komen", aldus Schelpe."Maar dat vraagt soms enige tijd. Daarom sluit het volgens mij mooi aan bij het verhaal van wat we proberen te vertellen met Ok: naar elkaar luisteren, en dan een gesprek aangaan misschien... een dialoog?"

29 september 2022
Marc Alenus