Première: Romain Cupper - Pain Killer

Inlandse Maatjes

Nadat hij Leaf House een poosje op pauze zette, begon Romain Cupper met het schrijven van de soundtrack van zijn kindertijd. Vandaag krijgen we daar niet alleen een stukje van te zien, maar ook van te horen

Romain Cupper is nog altijd de zanger/gitarist van Leaf House, maar de verschillende leden hebben allemaal ook nog andere bezigheden. Cupper begon ook zelf een project onder eigen naam, geïnspireerd door een nostalgisch verlangen naar zijn kindertijd, maar ook door de wens op een betere toekomst.

Zijn eerste clip ooit, bij zijn single Pain Killer, is de perfecte manier om je in zijn universum te begeven. In de aandoenlijke DIY-clip zie je hem als kind ergens in de jaren negentig terwijl de muziek en de stem die van nu zijn. Je ziet kleine Romain die zijn papje krijgt, in bad gaat, op wintersport trekt en die reis naspeelt met Playmobil. Hij geeft een spreekbeurt en leest zijn nieuwjaarsbrief voor.

Allemaal heel gewone, herkenbare dingen waarvan een mens rustig wordt. En dat geldt ook voor de bijhorende muziek: minimale elektropop waarin een zichzelf steeds maar herhalend orgeltje en een in auto-tune ondergedompelde stem de hoofdrol spelen.

6 december 2018
Marc Alenus