Première: Jack in the Box - Footsteps

Inlandse Maatjes

Première: Jack in the Box - Footsteps

Aan het handje van Jack in the Box.

Na de titeltrack van hun album‘Déjà vu’ (2018) springt Jack in the Box tevoorschijn met haar tweede single: Footsteps, een intrigerende song die wat doet denken aan een jonge Björk door de stem van zangeres Antje Cochuyt, de Portishead-achtige elektronica en de ingenieuze drumtrack, opgebouwd uit gesamplede geluiden van een fiets.

Steven Sarrazyn ging aan de slag met een prepared piano en de band hing daaraan de arrangementen op voor de bas van Thomas Janssens en de gitaar van Teun De Voeght. Thema’s van de song zijn de vergankelijkheid van ontmoetingen en het verlangen om sommige momenten zo lang mogelijk vast te houden.

Het is één van die nummers op ‘Déjà Vu’ waarin de band zich in schaduwen hult, terwijl ze op andere experimenteert met snedige gitaren, indiepop en synths. Het blijven speelvogels, die van Jack in the Box, maar ze spelen soms ook donkere spelletjes. En zijn dat niet de spannendste?

In de clip is de hoofdrol weggelegd voor twee gracieuze handen, die voorzichtig toenadering zoeken tot elkaar, teder in elkaar verstrengelen en zichzelf verliezen in een spel van aantrekken en uiteindelijk toch weer loslaten. Bekijk hem hieronder in première!

14 juni 2019
Marc Alenus