Première El Mischi - Wake Up (Song For Our Planet)

Inlandse Maatjes

Straks loopt weer een klimaatmars door de straten van Brussel. Weinig kans dat Wake Up (Song For Our Planet) van El Mischi daar zal weerklinken, maar het zou niet eens zo vreemd zijn?

Bart Michiels maakt als El Mischi voornamelijk melancholische popnummers met hier en daar wat invloeden vanuit de klassieke muziek. In die nummers probeert hij altijd actuele thema’s die hem persoonlijk beroeren aan te raken en zo is zijn laatste single geïnspireerd op de klimaatactualiteit in België.

De afgelopen weken keek hij met veel ontzag naar de Youth for Climate Movement en de protestmarsen die zij hebben georganiseerd om politici aan te sporen om werk te maken van een klimaatvriendelijk politiek beleid. Hij verwonderde zich over de drive en daadkracht die deze jongeren vertonen omdat ze allemaal staan achter één gemeenschappelijk ideaal. Omdat muziek een zeer krachtig wapen is om mensen te scharen achter hetzelfde idee, schreef hij Wake Up (A Song For Our Planet).

Met deze liefdesverklaring aan de aarde (hoe toepasselijk op deze Valentijn) hoopt hij mensen te verwonderen over de schoonheid van onze planeet en hen te inspireren om meer zorg te dragen voor het klimaat. De videoclip zet deze boodschap kracht bij.

14 februari 2019
Marc Alenus