#Powerpopdames - Marti Jones - Lonely Is As Lonely Does (1985)

#Powerpopdames - Marti Jones - Lonely Is As Lonely Does (1985)

Een weekje dames die met een melodie en een gitaar overweg kunnen. Powerpopsongs met oog voor stijl en met oor voor pop en de beat op de juiste plek. Simple comme bonjour.

Mevrouw Don Dixon voor de kenners. En voor de anderen: Don Dixon is een producer die onder meer in de weer is geweest met R.E.M., Marshal Crenshaw, The Smithereens en Guadalcanal Diary en zelf ook niet geheel onverdienstelijk als solo-artiest met fijne lp’s en een radiohit met Praying Mantis. Uiteraard is hij producer van dienst op de platen van echtgenote Marti Jones.

Zeer fraaie stem en een vrouw, die haar vak kent. Je kan de platen in de salesbakken van beurzen en platenwinkels terugvinden voor een prikje. Nooit laten liggen, altijd goed voor auditieve verrassingen, als je van een song houdt. Denk een tikje Costello, voel een beetje Bangles en je zit al aardig in de richting

Lonely Is As Lonely Does is een mooi voorbeeld, afkomstig van het debuut uit 1985 Unsophiticated Time' en is een compositie van Peter Holsapple, die het met The dB’s eerst bracht in 1984 op de derde lp van die onvolprezen band, 'Like This'.

Marti Jones bracht een tiental platen uit, maar de kans dat u ooit een mooi carrière-overzicht zal kunnen aanschaffen is behoorlijk klein, aangezien zij één van de slachtoffers is van de grote juni-brand van de Universal Studio’s in Hollywood, waarbij ongeveer honderdtachtigduizend mastertapes verloren gingen samen met nog eens ongeveer vijftigduizend originele filmblikken.

27 november 2023
Laurens Leurs