#Powerpopdames - Holly & The Italians - Tell That Girl To Shut Up (1981)

#Powerpopdames - Holly & The Italians - Tell That Girl To Shut Up (1981)

Een weekje dames die met een melodie en een gitaar overweg kunnen. Powerpopsongs met oog voor stijl en met oor voor pop en de beat op de juiste plek. Simple comme bonjour.

Eentje die zich situeert in de driehoek Pretenders - Blondie - Ramones. Een prima lp ('The Right To Be Italian') ook die hier wel eens onder de pickupnaald belandt.

Holly, dat was Holly Beth Vincent, afkomstig uit Chicago en in 1979 naar London verkast om daar via een deal met Virgin Records aan het debuut te werken: een potente klepper met een esthetiek die dicht aanleunde tegen die van The Ramones (drie-akkoorden-hang naar sixties popformat met heerlijk nerdy nihilisme).

Tell That Girl To Shut Up was de single van het album en scoorde in de onderste regionen van de hitlijsten (Transvision Vamp met Wendy James deed het eind Jaren tachtig nog eens losjes over). Even later, in 1982, scoorde ze nog eens een zogenaamde noveltyhit met de Sonny & Cher-cover I Got You Babe in duet met bloedbroeder Joey Ramone. Maar dan werd het relatief stil rond Holly Beth Vincent, alhoewel ze actief bleef bij The Waitresses (met broer Nick) of als reclamestem voor Nike, Pepsi of Nintendo.

Ze werd nog getekend door Amy Ray van Indigo Girls op Daemon Records en bracht met Oblivious de plaat 'America' uit. En midden jaren negentig nam ze met Johnette Napolitano van Concrete Blonde een plaat op als Vowel Movement. Daarnaast bleef ze ook als Holly Beth Vincent platen uitbrengen, maar nooit meer met de weerklank van weleer. 

28 november 2023
Laurens Leurs