#PostumePlaatjes - John Lennon - Nobody Told Me (1984)

#PostumePlaatjes - John Lennon - Nobody Told Me (1984)

Langspelers, die uitkwamen nadat één van de protagonisten al even het tijdelijke met het eeuwig verwisselde, krijgen deze week al onze aandacht.

John Lennon was - eindelijk - na een lange fase van inactiveit als muzikant en een intense periode van vaderschap voor zoon Sean weer bezige bij en de 'Double Fantasy'-terugkeer was een regelrechte hit, toen een malloot met een pistool er anders over besliste op 8 december 1980.

Nobody Told Me had normaliter op 'Double Fantasy' moeten staan, maar Lennon besloot het aan drummer Ringo Starr te schenken voor diens aanstaande soloplaat 'Stop And Smell The Roses', maar die vond het na de brutale moord weinig gepast om het nog op te nemen. 

Vandaar dat de Lennonversie (van de 'Double Fantasy'-opnamedagen) postuum verscheen op 'Milk And Honey', een plaat die nog andere nummers bevatte die de plaat in 1980 niet haalden.  Het werd een dikke wereldhit in 1984.

Yoko Ono over deze “kind of a fun song” in Uncut in 1998: "I think that especially around that time he felt that again, the world had lost its course, its direction. I really think that it's to do with, not confusion but starting to learn that life is always gonna be a mystery."  Lennon schreef het nummer al in 1976 onder een andere werktitel: Everybody's Talkin', Nobody's Talkin'.

In het nummer zit een citaat vervat:  "Little yellow idol to the north of Katmandu" van het gedicht 'The Green Eye Of The Yellow God' van J. Milton Hayes. Ook de lijn "There's a UFO over New York and I ain't too surprised" was uit het leven gegrepen, want toen John en zijn vriendin May Pang in 1974 (tijdens de liefdesbreak met Yoko) in hun appartement een UFO dachten te zien boven de New York East River, opende Lennon het raam en riep: "Come back - take me!"

14 september 2021
Laurens Leurs