#PostumePlaatjes - 7. George Harrison - Any Road (2002)

#PostumePlaatjes - 7. George Harrison - Any Road (2002)

Langspelers, die uitkwamen nadat één van de protagonisten al even het tijdelijke met het eeuwig verwisselde, krijgen deze week al onze aandacht.

We sluiten de week af met nog een Traveling Wilbury en fidele mens die postuum ook nog een en ander in het archief had zitten, dat net niet bij leven gepresenteerd kon worden.'Brainwashed' was de laatste plaat die hij opnam alvorens hij het walhalla betrad in 2001, maar ze was net niet klaar. Zoon Dani Harrison en maatje Jeff Lynne klaarden de klus en 'Brainwashed' werd uitgebracht in 2002.

De zogenaamde stille Beatle spreekt nog altijd tot de verbeelding, aangezien hij moest opboksen tegen de tandem Lennon-McCartney, maar als je de moeite doet, vind je een catalogus aan parels van de hand van Harrison. Mooie plaat, dit 'Brainwashed'. Niet de kanjer die 'All Things Must Pass' uit 1970 is, die misschien wel de beste solo-Beatles-plaat van allemaal is, maar die discussie kan je blijven voeren.

Any Road is zo'n typische feelgood-Harrison, die ogenschijnlijk simpel lijkt, maar bij nader inzien van die subtiele weerhaakjes bezit, die het nummer in je brein teken en je de rest van de dag niet meer loslaten. Over ambitie hebben in het leven en dat elke actie, die je doet, tot iets leidt.

Zoon Dani wandelde met zijn vader op een strand in Hawaïi. Ze kwamen een bord tegen met de tekst: "If the wind blows, you can always adjust your sails, but if you don't know where you're going, then any road will take you there." Het was de inspiratie voor de song. 

19 september 2021
Laurens Leurs