Pogopassie Nr. 7 (April 2020)

Pogopassie Nr. 7 (April 2020)

Om de punkliefhebbers te bekoren geven wij een regelmatig overzicht van noemenswaardige punkalbums en -ep's. Ze werden allemaal persoonlijk geselecteerd door onze grootste punkliefhebber. Aan u om zijn selectie uit te testen.

Chabad Religion - 'Chabad Religion'

Het productieteam van Fat Mike (NOFX) kwam op het idee om ook eens een album te maken. Uiteraard werd dit album uitgebracht via Fat Wreck Chords. Of dit album echt serieus genomen moet worden? Niet echt. 'Chabad Religion' bevat tien nummers en de gemiddelde duur van de liedjes zit ruim onder de minuut. Maar dit neemt niet weg dat het op zich wel een vrolijk en catchy plaatje geworden is. De heren hebben zelfs niemand minder dan Ben Horin (Useless ID) ingehuurd om de vocalen te verzorgen. En hij maakt er een behoorlijk feestje van. O ja, alle songs zijn trouwens in het Hebreeuws.

Pave - '90-95'

In de eerste Pogopassie van april vinden wij de weg weer naar Canada, waar steeds meer punkbandjes vandaan lijken te komen. Bandjes zoals Pave. De band bracht in 2016 een eerste ep, getiteld 'Lamps' uit. En nu, ruim vier jaar later pas een tweede '90-95'. Het is jammer dat de heren er zo vreselijk lang over doen om drie nieuwe songs uit te brengen. Maar het zijn dan wel gelijk drie liedjes van hoogstaand niveau. Dit zijn onvervalste skatepunksongs, die wat langer duren dan normaal: ruim vier minuten. Maar dit mag de pret zeker niet drukken, want het zit allemaal gelikt in elkaar en het klinkt catchy en melodieus. De vocalen hebben soms iets weg van Joey Cape (Lagwagon) en daar is niks mis mee. Het hoogtepunt op deze mini-ep is zonder enige twijfel afsluiter Léger Vertige, die geheel in het Frans gezongen wordt.

No Way Out - 'Off The Floor'

Deze editie krijgt een behoorlijk Canadees randje want ook de punkers van No Way Out komen daar vandaan. De nieuwe ep 'Off The Floor' is een heerlijke mix van skate- en hardcorepunk. Dit plaatje kenmerkt zich vooral door de dreunende gitaarriffs die als een mokerslag over je neerdalen. Neem daar de heerlijk schreeuwende vocalen van Austin Jewer bij en we hebben het gevoel achternagezeten te worden door een stoomwals. Helaas is het geen volledig album geworden, want deze ep vliegt voorbij.

Loser Points - 'Games We Play To Hide'

Een heerlijk volle bas, gitaren en drums worden ons deel op dit heerlijke plaatje van het Canadese - jawel, alweer -  Loser Points. Deze skatepunkers maken zeer catchy en melodieuze songs aangevuld met gretige gitaarsolo's. Hoewel het soms een beetje naar poppunk neigt, krijgen wij hier eigenlijk nooit genoeg van. De productiekwaliteit ligt hoog en de heren zetten wederom Canada op de kaart voor aankomende punkbands. Dat land kent deze maand een ongekende punkexplosie. 'Games We Play to Hide' mag zeker als één van de toppers worden aangestipt.

Protagonist - 'Fallout From The Chronicle'

We eindigen deze Passie met een snoeiharde en brute plaat. Het nieuwe album van het Amerikaanse Protagonist komt keihard binnen en zet je even rechtop in je stoel. Alle songs vallen als in een donderende wolkbreuk op je neer. Gelukkig is de paraplu opengeklapt. Zo niet word je onherroepelijk meegesleurd in deze stroomversnelling. Wat de heren ons laten horen is onvervalste hardcorepunk en niet eens in de lijn van Agnostic Front. Bewonderenswaardig, want vaak is dat onbewust de maatstaf.

27 april 2020
Jerre Hoetink