Pogopassie Nr 2 (januari 2020)

Pogopassie Nr 2 (januari 2020)

Om de punkliefhebbers te bekoren geven wij een regelmatig overzicht van noemenswaardige punkalbums en -ep's. Ze werden allemaal persoonlijk geselecteerd door onze grootste punkliefhebber. Aan u om zijn selectie uit te testen.

League Of Resistance People - 'Resilient'

Redelijk ingewikkelde bandnaam, maar gelukkig is de muziek alles behalve dat. 'Resilient' is drieëntwintig minuten lang ongeremde en snoeiharde hardcore-punk uit Indonesië. Frontman Manay schreeuwt letterlijk alle woede van zich af en dit allemaal ondersteund door de snoeiharde riffs van Tommy en Ricky en het keihard slachten van het drumstel door Alam. Als hoogtepunt willen wij graag Storming Down the Breath aanstippen. In deze song tonen de heren hun kunnen in een kleine twee minuten.

Jet8 - 'Chasing The High'

'Chasing The High' van deze punkers uit Tjechië is eigenlijk een heel vrolijk en energierijk album waarin speels gebruik wordt gemaakt van trompet en saxofoon. En toch klinkt het geheel niet één keer als een skaplaat. Belangrijker nog: ze presenteren zich niet als een NOFX-kopie. De heren weten aanstekelijke punkrock perfect te mengen met hardcore-invloeden. Dat is vooral te danken aan frontman Martin, die de ene keer clean zingt en vervolgens behoorlijk screamt. Between the Lines is het hoogtepunt op dit album. Het begint meteen met de ijzingwekkende screams van Martin. Af en toe een beukende gitaarriff van Kuba in perfect samenspel met de drums van Omar en het virtuoze saxofoonspel van Dáda en Filip ronden het geheel mooi af.

Utopia Now - 'Jefferson's Baby'

Dit is echt weer zo'n ep die je bloed sneller doet stromen en je hart sneller laat kloppen. 'Jefferson's Baby' bevat een dik kwartier aan heerlijk uitgespeelde skatepunk waar de energie vanaf spat. Wie een beetje thuis is in de punkscene zal het niet ontgaan zijn dat de verwachtingen rond deze ep hooggespannen waren, mede door alle aandacht die eraan werd besteed. Maar die verwachtingen worden meer dan waar gemaakt. De heren worden voortgedreven door de Californische ninteties-skatepunkbeweging en er zijn hier en daar enige Bad Religion-invloeden te horen. Heel fijn gedaan en dat is vooral terug te horen in de topper Janustown.

TotalFat - 'Milestone'

De Japanners van TotalFat weten heel goed hoe ze een feestje moeten bouwen. En dat is terug te horen op het nieuwe album 'Milestone'. Het geheel is ontzettend vrolijk en catchy en heeft een erg hoog meezinggehalte. Hoewel de zang het soms doet lijken op poppunk, is het dat zeker niet. Vooral het instrumentale gedeelte is snel, rauw en best hard. De song waar wij het vrolijkst van worden, is zonder meer All Ages (Worth A Life). Als dit geen glimlach om je lippen tevoorschijn tovert, maken wij alvast een afspraak bij de dokter voor u.

Fastloud - 'Dive In A Life'

De heren van het Spaanse Fastloud doen hun naam eer aan, want het album is - jawel - fast en loud; zoals punk eigenlijk ook hoort te zijn. Wat vooral opvalt, zijn de ontzettend snelle drumpartijen van Victor die het geheel leiden. Ook frontman Jordi is heel erg goed bij stem en de band weet hiermee die echte ninteties-skatepunksound te creëren. Maybe Together is de grootste parel op dit album, maar beluister vooral de hele albums zelf en laat ons weten wat jullie favoriet is.

17 februari 2020
Jerre Hoetink