Plaatslagers - Wolf Vanwymeersch (Elefant, The Van Jets)

Plaatslagers - Wolf Vanwymeersch (Elefant, The Van Jets)

Bent u ook zo benieuwd naar waar muzikanten de mosterd halen? Wij ook. En dus vragen we vanaf nu op regelmatige basis aan een artiest welke platen haar / hem gemaakt hebben tot wie hij is.

Black Sabbath - 'Black Sabbath '

Ik was twaalf of dertien, toen ik deze leerde kennen en nog steeds ben ik verlekkerd op deze hippiemetal. De reden voor mij om later op Gibson SG's te spelen.

David Bowie - 'Scary Monsters (And Super Creeps)'

Ik las in Visconti's autobiografie dat Bowie en Visconti deze plaat als hun 'Sgt. Pepper' zagen. Ik snap waarom, maar algemeen met betere songs en from HELL!

The Beatles - 'Revolver'

Beatles of Stones? Haha! De meest vernieuwende band ooit: qua songs, qua harmonie, qua productie, qua beleving, qua alles.

Vitalic - 'Ok Cowboy'

De enige "recente" elektronische plaat die me blijft raken.

Morbid Angel - 'Covenant'

Als zestienjarige blies dit mijn tonaal wereldje omver en blies het tegelijk mijn atonale en chromatische liaisons leven in.

Tony Gatlif - 'Gadjo Dilo'

Ik zag deze film eind jaren negentig terwijl ik apestoned was en werd verliefd op Rona Hartner. Tegelijk opende het de deur naar all things Gitano.

Leonard Cohen - 'Recent Songs'

Ik kies vandaag Leonards 'Recent Songs'. Misschien omdat ik deze plaat al het langst ken. Dit album zat tussen de cassettes van mijn ouders.

Igor Stravinsky - 'Sacre Du Printemps'

Als zeventien- of achttienjarige dacht ik dat death and grind extreem was. Nou moe! Check this out!

Fantômas - 'Fantômas'

Lekker meesterwerk, bijna geen herhalingen, maar eigenlijk heel catchy shit!

13 maart 2020
Patrick Van Gestel