#PittigeMadammen - The Pleasure Seekers - What A Way To Die (1965)

#PittigeMadammen - The Pleasure Seekers - What A Way To Die (1965)

We gaan hier niet flauw over doen: de dames in de (rock- en pop)muziek werden altijd al onderbelicht. Tijd om daar verandering in te brengen. Een beetje dan toch.

Misschien wel de meest archetypische all-female-group, The Pleasure Seekers, met de gezusters Suzi, Patti en Arlene Quatro, dochters van jazzmuzikant Art Quatro.

Op het moment van dit What A Way To Die, in 1965, waren het nog allemaal tieners. Ongezien voor die tijd dat een meidengroep de eigen songs schreef en zelf speelde bovendien. Oudste zus Arlene verliet als eerste de groep om een familie te stichten (ze is de moeder van Sherilyn Fenn die later in Twin Peaks zou spelen) en werd vervangen door nog een vierde Quatrozus: Nancy.

Ze tourden intensief en zelfs als entertainment voor de troepen in Viëtnam. Tegen 1970 kozen ze onder nieuwe naam Cradle voor een hardere klank, maar het vet was van de soep en Suzi Quatro ging haar heil solo zoeken en vinden als glamrockpopster en later ook als actrice in de rol van Leather Tuscadero in 'Happy Days' en tot vandaag is ze nog muzikaal actief. Maar dat is een ander verhaal dat treffend wordt verteld in de docu 'Suzi Q' uit 2019.

16 augustus 2021
Laurens Leurs