Pieter Deknudt

Eindejaar 2016

Pieter Deknudt is de man achter Zinger en – zeker niet minder belangrijk – de inspirator van het Reveil-gebeuren dat nu al een paar jaar rond Allerheiligen allerlei landelijke kerkhoven oplicht. Ook hij heeft zo zijn eigen kijk op 2016.

Mooi gepoetste plaat

1. Nick Cave - ‘Skeleton Tree ‘

2. Bon Iver - ’22 A Million’

3. Leonard Cohen - ‘You Want It Darker’

4. David Bowie - ‘Blackstar’

5. Warhaus - ‘We Fucked A Flame Into Being’

Mooi in levende lijve

Paul McCartney, Rock Werchter

Goose, Rock Werchter - mijn broer trok me omhoog om op zijn schouders te gaan staan tijdens Synrise. Zeventigduizend mensen samen in één moment…

Sun Kil Moon, Boomtown - hypnotiserend concert. Ik kende hem nog niet, maar kreeg een instant shot melancholiehormoon cadeau.

Méér dan vijftig gemeentes deden dit jaar mee aan #Reveil16. We waren doodop en doodgelukkig toen we de filmpjes zagen binnenkomen op de Facebookpagina.

Mooi niet!

Seasick Steve bleek toch niet de oude hobo die hij in zijn bio beweerde te zijn. Maar ach, een goede song blijft een goede song. Ik wens hem het allerbeste toe met zijn carrière als zichzelf.

Mooi maar gemist

Voor ons Zinger-nevenproject Reveil speelde Johannes Genard samen met dichter Maarten Inghels een akoestische set in de gevangenis van Beveren-Waas. Jammer genoeg waren we op dat moment met Zinger aan het spelen in onze hometown en was elke vorm van opnames ten strengste verboden. Maar om dààr eens een vlieg op de muur te mogen zijn,…

En C.W. Stoneking die in het Rivierenhof speelde. Zijn voodoo-jazz-blues-delta-dixie-sound trekt je direct terug naar de jaren dertig. De trombones scheuren, de drums kraken en hij zingt alsof er een hete aardappel in zijn mond vastzit. Heerlijk!

Mooi beeld

Chemical Brothers ft. Beck - Wide Open, één van de mooiste songs van 2016. Dansen en bleiten tegelijk.

De toekomst is mooi

2017 wordt voor Zinger het jaar van de debuutplaat. En we zijn nu al volop bezig met #Reveil17. Voor de rest houd ik mijn vingers vast dat het nog allemaal niet zo erg zal uitdraaien met de wereld als het eruit ziet. 

Een mooie toekomst voor…

Delv!s lijkt me een hardwerkende kerel en is al een tijdje aan het timmeren. En dan zijn single Come My Way, topsong, mooie lyrics en een poepsjieke productie.

Foto: Koen Baeten

17 december 2016
Patrick Van Gestel