Philippine - The Cigarettes That Burned The Carpet

Philippine - The Cigarettes That Burned The Carpet

Voor fans van Lennon Stella en Sasha Sloan is er nu Philippine.

Vorig jaar stelden we jullie Philippine al eens voor met haar eerste single Gone en daarna ook nog eens met Just Dancing. Ondertussen zijn we een jaar verder en was er al Did You, een eerste single uit haar aankomende ep. Nu is er een tweede, een ballad nog wel, de eerste die ze uitbrengt en dat is een beetje vreemd.

“Op de middelbare school werd ik altijd gezien als het meisje dat alleen maar piano ballads schreef. Ik denk dat ongeveer 80 procent van de nummers die ik schrijf verdrietige nummers zijn, daarom voelt het gek dat dit pas de eerste ballad is die ik uitbreng. Het nummer kwam tot stand achter de piano bij mijn ouders thuis, nadat ik net de documentaire over Whitney Houston had gekeken. Wellicht heeft me dat geïnspireerd om ietsje donkerder te durven schrijven dan ik normaal zou doen, ik was zo geraakt door het verhaal.”

En het dient gezegd: haar hoge stem past geweldig goed bij de pianotoetsen en ijle elektronica van The Cigarettes That Burned The Carpet. Philippine weet zeker de aandacht te grijpen en vast te houden, ook al omdat zowat alles wat ze schrijft gebaseerd is om eigen ervaringen. In dit geval heeft ze het over een pijnlijke liefdesbreuk. Maar niet getreurd: ze hield er dan toch een mooie single aan over.

7 juni 2021
Marc Alenus