Philippine - Gone

Philippine - Gone

Vroeger staken wij al eens graag de grens over naar Philippine voor wat mosselen of oesters. Dit keer steken we de grens over voor een andere Philippine.

Philippine, voluit Philippine Corporaal woont niet in Zeeland, maar veel verder moeten we niet rijden. De twintigjarige zangeres woont in Rotterdam en is nog studente. Maar wachten tot na de studies zat er niet in voor deze jongedame die gezegend blijkt met een mooie, heldere zangstem.

Zelf kijkt ze enorm op naar Kacey Musgraves en Maggie Rogers en dat hoor je in haar eerste single Gone die de country leent bij de tweede en de moderne productie bij de eerste. Het resultaat is een moderne countrypop song die begon als een breakup-song (wat een typisch country thema is), maar evolueerde tot een song over loslaten.

Ze schreef het nummer zelf, samen met Simon Leferink en Sjoerd de Buck, beiden van de band Joe Buck, ook een band die country overgiet met een moderne saus. En dat haar vriend en gitarist van haar band, Max van Rijs (die de arrangementen voor het nummer schreef) ook dobro en lapsteel speelt, zal ook wel geholpen hebben.

Wat er ook van zei, de combinatie van beide werelden zit Philippine als een zacht su├Ęde jasje met franjes. Zoals ze in de meer intimistische passages laat horen, past haar stem geweldig goed bij de klank van een akoestische gitaar en de moderne productie sluit aan bij haar jeugd en maakt van het refrein een oorwurm.

8 april 2020
Marc Alenus