Philemon - Gone To Waste

Philemon - Gone To Waste

Badend in een fijne psychedelische nevel, brengt Anton De Boes je in vervoering.

Dat doet hij onder het pseudoniem Philemon en met nieuwe single Gone To Waste, meteen de eerste single uit het debuut 'WASTE'. Net als bij vorige singles, ontdek je bij Gone To Waste echo's van de jaren zestig en zeventig, toen bands als The Beatles, The Kinks en vele anderen muziek door een caleidoscopische filter stuurden.

Maar Philemon gebruikt natuurlijk de modernste technieken en met Bert Vliegen in de producersstoel krijg je een heldere, zelfs weids klinkende track, die niet zou misstaan op een plaat van superband Foxwarren (voor wie hij al mocht openen) of Whitney. Het is alsof Tame Impala de instrumenten van Wilco pikte en daarmee aan de slag ging. "It feels like falling / hope that we can fly away", zingt De Boes en ons neemt hij alvast mee naar hogere sferen.

Op het volledige album is het nog wachten tot februari. Daarop zullen elf songs prijken, die de eeuwige twijfelaar uit de pen wurmde en die thema's behandelen als ouder worden, verlies en verandering. Samen met drummer Christophe Claeys (Balthazar, Mark Lanegan) en zijn vertrouwde liveband, bestaande uit Kim Van Elsen, Dennis De Boes en Jonas Bruyneel, was 'WASTE' snel een feit.

28 september 2024
Marc Alenus