Philemon - Are You Coming To Get Me

Inlandse Maatjes

Philemon - Are You Coming To Get Me

Sint-Niklaas werd tot voor kort op de muzikale kaart gezet door Hooverphonic, Pauwel De Meyer, Harehaas en Karree Konfituur, maar is nu ook de stad van waaruit Philemon de wereld wil veroveren.

Philemon is de nieuwste aanwinst van 62TV Records, het label dat volgend jaar zijn vijfentwintigste verjaardag viert en nog altijd een neus heeft voor nieuw talent. Die reuk verspreidde ook Anton De Boes, in een vorig leven bij Coyote Melon. Nu gaat hij verder met een nieuw soloproject, Philemon genoemd. Een eerste single (Tomorrow) verscheen al in 2017 en haalde de playlist van Studio Brussel. En ook zijn nieuwe mag er zijn.

Opnieuw etaleert De Boes zijn voorliefde voor bands als Elliott Smith, The Beatles, Pavement en Grandaddy. Dichter bij huis komen dus ook wijlen Broken Glass Heroes in de picture en het is dus geen toeval dat de nieuwe track geproduced werd door Pascal Deweze. Ander schoon volk dat De Boes een drumstok en een gitaarsnaar kwam toesteken, zijn Michiel Balcaen (Balthazar, Warhaus, Rosenahl) en zijn gitaarmaatje van bij Coyote Melon: Kim Van Elsen.

Are You Coming To Get Me? klinkt als titel behoorlijk angstwekkend, maar de song zelf is de lieflijkheid zelve: zachtjes kabbelend en een tikkeltje psychedelisch dankzij zweverig klinkende synthjes, wat gitaargekrabbel, een lome bas en de wat hese, maar zachte stem van De Boes. Check de clip hieronder.

Op 17 juni kan je Philemon in DOK zien als voorprogramma van Foxwarren. Tickets via deze link. Lijkt ons ook perfect voor Villa Pace (Hallo, organisatie!)

6 juni 2019
Marc Alenus