Phil Collins: Take A Look At Me Now (2)

Achtergrond

Nadat enkele weken terug ‘Face Value’ en ‘Both Sides’ werden uitgebracht in het kader van de ‘Take A Look At Me Now’-campagne rond de vijfenzestigste verjaardag van Phil Collins, werden recent ook ‘Dance Into The Light’ en ‘Hello I Must Be Going’ uitgebracht. Ook deze platen werden als dubbel-cd uitgebracht met flink wat bonusmateriaal voor de echte fans.

Ook op deze twee platen laat Collins zich van zijn beste kant zien: een erg creatieve, muzikale geest die een pak gevarieerde songs componeerde en arrangeerde. Geen wonder dat de Brit uiteindelijk meer dan honderd miljoen verkochte albums wereldwijd verkocht.

‘Hello, I Must Be Going’ is de tweede soloplaat die Collins uitbrengt. We schrijven november 1982 als de single uit de plaat, You Can’t Hurry Love een wereldwijde nummer-één-hit wordt. Met de cover van de Supremes-klassieker breekt de Brit overal door als soloartiest en een eerste wereldtournee (november 1982 -  februari 1983) kan niet uitblijven. In die periode kent de zanger ook huwelijksproblemen die hij van zich afschrijft in het mooie I Don’t Care Anymore. De plaat kent succes want de tweede plaats in de Engelse hitlijst wordt bereikt. In Amerika haalt Collins net de top tien.

‘Dance Into The Light’ dateert uit oktober 1996. De zanger is dan net uit Genesis gestapt. Het Afrikaans-klinkende Wear My Hat ruikt naar een broeierige zomer met veel speelse klanken en laat een zanger horen, die nooit beter zong. In de legendarische videoclip had Danny DeVito overigens een opvallende cameo. Op de plaat is ook een gewaagde cover van The Times They Are A-changing van Bob Dylan opgenomen. Een niet alledaagse remake wat Collins betreft. Ook aan deze plaat wordt een wereldtoer gekoppeld waarin de zanger op een rond podium middenin grote zalen te zien en te horen is. Destijds een technisch huzarenstukje, dat door het grote publiek fel gesmaakt wordt.

In april gaat de heruitgave verder met de release van ‘No Jacket Required’ en ‘Testify’.

25 maart 2016
Steven Verhamme