Pete - Lonely Train

Pete - Lonely Train

Af en toe ontdek je een pareltje dat je meteen met iedereen wil delen. Vandaag is zo’n dag.

Een kort, zakelijk mailtje viel in onze mailbox. “Pete maakt er weinig woorden aan vuil, hij is al even kort van stof als zijn naam” was ons eerste gedacht. Maar toch maar eens op het ingesloten linkje geklikt om dan… de volgende vier minuten muisstil te worden. Wat is dit? Een onuitgegeven track van Fleet Foxes? Nee, dus, maar wel een nieuwe track van Piet Vastenavondt.

De man bracht vorig jaar al eens een album uit op het Fandango-label dat ‘I Am Wilson’ heet en hij is al heel zijn leven met muziek bezig zo blijkt. Hij zong in een Leuvens kerkkoor en ging slapen met Jimi Hendrix, The Beatles, Charles Asnavour en Glen Miller. Later deed hij ervaring op bij bands als ‘Useless Noise’ en ‘Owen’ en nu doet hij het dus blijkbaar in zijn eentje. En dat doet hij beregoed.

Lonely Train is een nummer een warme gloed verspreidt als een haardvuur, maar dan zonder het fijn stof. “Fine stuff” is het dan weer wel, zeker voor fans van Fleet Foxes, Of Monsters And Men of The Tallest Man On Earth. Doe jezelf een plezier, kruip dicht bij je geliefde en stap mee op de trein van Pete.

Foto: Iris Teunissen

2 december 2020
Marc Alenus