Permanent Vacation - Selected Label Works 2

Achtergrond

Wie vandaag de dag nog steeds van mening is dat dancemuziek alleen maar koud, kil en monotoon kan klinken heeft de voorbije jaren duidelijk doorgebracht in een klooster. Wij dachten eerst aan een kerker, maar een klooster lijkt ons nu wel veel erger. Vooral de opkomst van (italo)disco - check acts als Aeroplane, Horse Meat Disco, Lindstrøm, ... - brengt heel wat gezond leven in de dansbrouwerij. Ook het Duitse Permanent Vacation heeft op vier jaar tijd al een aardige selectie verzameld.

Permanent Vacation - Selected Label Works 2



Met deze tweede 'Selected Label Works' geven oprichters Tom Bioly en Bejamin Fröhlich een overzicht van wat u de voorbije twee jaar in de betere of trendy clubs en bars kon horen. En dat is blijkbaar niet niks want deze compilatie bevat twee schijfjes met niet minder dan tweeëntwintig nummers (hoera!) van artiesten op het Munchense label en remixes van proper volk als Jacques Renault en The Time And Space Machine.

Een van de opvallendste verschijningen is waarschijnlijk Tensnake, het masker waarachter Hamburger Marco Niemerski zich verborgen houdt. Lang zal hij zich echter niet meer kunnen verstoppen want zijn eerste release dreigt een uit de hand gelopen succes te worden. De drie nummers die op deze ep zijn terug te vinden (Need Your Lovin', Get It Right en de hit in wording Coma Cat) staan ook allemaal op deze verzamelaar.

Miracle van de Zweedse Sally Shapiro deed ons nog het meeste denken aan de dromerige pop van Annie, maar de remix die we van de Bulgaar Bogdan Irkük horen klinkt warmer door de diepe bassen en fonkelende trancy synths. De originele versie vind je op haar album 'My Guilty Pleasure' waar ook Fantasy op staat. Op 'Selected Label Works' hoor je de versie van de Italiaanse top-italo producer Bottin die op zijn gekende wijze wat sexy seventies toevoegt waardoor ook dit weer een onweerstaanbaar pareltje wordt.

Cd twee lijkt ons iets meer op de dansvloer gericht en werkt niet altijd even goed in onze huiskamer, maar desondanks vallen ook daar genoeg pareltjes te ontdekken. Het mysterieuze Matilda's Dream van de Spaanse John Talabot, de Permanent Vacation remix (Tom en Benjamin, de sloebers, maken ook muziek onder die naam) van Pollyester en L-O-V-E van Boom Clap Bachelors. En dan vinden we het ook nog onze verdomde plicht om u te wijzen op het prachtige downtempo I Need You Tonight van Moonoton.

Als u nu nog denkt geen waar voor u geld te krijgen, dan weten we niet meer wat we u moeten aanbieden. Aanschaffen die handel en start meteen uw eigen trendy bar. Succes verzekerd.

19 oktober 2010
Koen Van Dijck