People Club

People Club

De bandleden van deze band vonden elkaar via een advertentie die was geplaatst op Craigslist. In de zomer van 2018 kwamen ze samen in Berlijn, waar ze al snel ontdekten dat ze dezelfde visie en hetzelfde verlangen hadden om muziek te maken die iets te zeggen had.

Tijdens het eerste jaar van hun bestaan focuste People Club  zich vooral op het schrijven van nummers vooraleer ze eerste single Better/Lonesome lieten horen aan het brede publiek. Dit nummer kreeg vrij veel airplay bij BBC radio 1, wat ervoor zorgde dat ze voor 2020 boekingen hadden bij festivals zoals Electric Picnic en The Great Escape. 2020 zou dus het jaar worden voor People Club. Maar toen kwam Covid-19 en zag de band alle boekingen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar het kwartet bleef niet bij de proppen zitten en besloot om te focussen op het schrijven van nieuwe muziek.

Francine is de tweede single van de aankomende ep ‘Take Me Home’ die wordt verwacht in mei. Het nummer spreekt met de stem van iemand die treurt om zijn/haar partner, Francine, die hopeloos verslaafd is aan drugs. Deze verslaving zorgde ervoor dat ze alle interesse in de relatie met de verteller al enige tijd geleden is verloren. De aanhoudende apathie van Francine en de pijn die dat veroorzaakt, leidt er uiteindelijk toe dat de verteller haar vermoordt. Maar naast dit verhaal gaat het nummer vooral over inzet en over hoe liefde kan vervagen tot er enkel nog iets negatiefs overblijft.

We moeten toegeven dat het even wennen was aan de sound van People Club. Maar na diverse luistersessies raakten we toch enigszins gefascineerd door de eerder nasale stem van zangeres Sarah Martin. In combinatie met de uitbundige synthesizers en zangerige guitaren zorgt dit ervoor dat de band een eigen sound heeft ontwikkeld die best wel te smaken is. Het is een geluid dat een rijpingsproces moet doorstaan vooraleer je het apprecieert, maar je geduld zal zeker beloond worden.

 

24 januari 2021
Marjolein De Smet