¡Pendejo! - Wrathchild

¡Pendejo! - Wrathchild

Het moment kon niet beter gekozen zijn, want niet alleen staan we vlak voor het Alcatraz weekend, ook zijn de temperaturen eindelijk zomers, en daar is dan het Nederlandse ¡Pendejo! die ons een stomende versie van Iron Maidens Wrathchild afleveren.

Bezoekers van het Rockelingen festival konden enkele weken geleden al kennis maken met deze Nederlandse stonerrock band, die werd opgericht door twee neven met Latijns Amerikaanse roots, dus geen betere manier om ode aan hun roots te brengen door stonerrifs te combineren met Spaanse zang en wat trompetten. 

Toegegeven, het is even aanpassen, de combinatie is niet alledaags, en dat weten ze zelf ook, de band is erg direct, zowel muzikaal als tekstueel, en als dan bijvoorbeeld iemand als Herman Brusselmans opdraaft in één van hun clips is het wel helemaal compleet. 

Whratchild is de voorloper van hun eind augustus te verschijnen vierde album 'Toma' waarop een reeks covers te vinden zullen zijn, onder ander ook het Netflix’ Narcos thema Tuyo, en een viertal live nummers, geen betere manier om kennis te maken met ¡Pendejo!. Wie dat trouwens in 't echt wil doen, kan bijvoorbeeld op Paaspop, of ergens ten Nederlandse velden waar de band met Tankzilla zal toeren. 

Om de Spaanse les compleet te maken, letterlijk betekent ¡Pendejo! schaamhaar. Maar het kan ook klootzak, domoor, idioot of als  lafaard gebruikt worden, het is één van de topscheldwoorden in de Spaanse taal, ¡Pendejo! klinkt toch lekker vies, niet?, en nu maar genieten van Whratchild.

13 augustus 2021
Bert Gysemans