Peenoise - The Core

Peenoise - The Core

Op 7 februari komt de debuutplaat van Peenoise uit. De tweede track daarop is de eerste single.

Onlangs won Peenoise Sound Track in Oost-Vlaanderen (naast Kosmo Sound en Meskerem Mees) en het broedertrio is duidelijk klaar voor meer. Een eerste album ligt klaar en zal ‘Forevergem’ heten. De plaat bevat twaalf tracks en de tweede op de plaat is de eerste single.

Met The Core duiken we meteen het ietwat bevreemdende universum van het Cesar, Gilles en Titus Pinoy in. Chinese tokkelklanken, vreemde fluitjes en dwarse ritmes versmelten met vintage toetspartijen en aparte zanglijnen en ook de bijhorende clip is heerlijk bizar.

Daarover zegt het trio zelf: "De video speelt zich af in een ondergrondse kamer. De personages die je te zien krijgt kan je zien als verstotelingen die de maatschappij ontvlucht zijn. Ze zoeken op hun eigen manier naar troost en graven zo geleidelijk aan naar hun kern. De kamer is een plek waarin deze outcasts terug liefde, warmte en genegenheid bij elkaar vinden. Hier bloeit schoonheid als nooit tevoren.“

De setting van de clip is simpel maar tegelijk surreëel en poëtisch, in de stijl van hun vorige clip voor Better Than This, een nummer van hun ep, ‘Peenoise’ uit 2017, waarin de “schuimman” ook al opdook.

Het mag duidelijk zijn: Peenoise heeft zijn eigen verhaal waarin muziek en beeld een unieke taal vormen, complementair aan elkaar. “Het plaatje klopt”, zegt men in gevallen als deze. En dus verwachten wij nog veel van deze band.

Op 21 februari stelt Peenoise zijn album ‘Forevergem’ voor in de Handelsbeurs. Het voorprogramma wordt verzorgt door Geoffrey Burton van Hong Kong Dong, die ook al de productie van het album op zich nam.

23 december 2019
Marc Alenus