Peenoise - Again

Peenoise - Again

Op 5 februari komt de ep ‘Headwalking’ van Peenoise uit. Dit weekend deelde de band een eerste single.

De broers Cesar De Sutter, Gilles Vandecaveye en Titus De Sutter Pinoy vormen al een tijdje de spil van de band. Toen ze een bandnaam zochten, hadden ze zich de Pinoys kunnen noemen, want ze zijn allemaal de zonen van Marijke Pinoy. Maar Peenoise, zag er nog leuker uit en bovendien had het ook een lichtjes geschifte dubbele bodem die past bij het wat mysterieus klinkende art-pop, dus was het snel beslist.

Na een eerste ep in 2017 volgde vorig jaar het eerste volwaardige debuut nadat de band even daarvoor Sound Track 2020 Oost-Vlaanderen won, naast Kosmo Sound en Meskerem Mees. Dit jaar volgt een tweede ep ‘Headwalking waarvan Again de voorloper is en waarop ze weer eens de slappe koord tussen experiment en toegankelijkheid bewandelen. En nog eens… en nog eens.

“Tekstueel gaat dit nummer over de herhaling van de geschiedenis waarbij niemand zich lijkt te herinneren welk pad men moet inslaan, waardoor we telkens weer dezelfde afdaling en klim moeten doen”, vertellen de gebroeders Peenoise. “Dit lijkt een redelijk negatief beeld op de mensheid, maar de tekst eindigt positief. Wanneer we terug beginnen aan de klim uit de diepte, worden onze harten weer groter en zoeken we terug naar andere harten.”

foto: (c) Thomas Sweertvaegher

9 januari 2021
Marc Alenus