Pavlove bindt de rolschaatsen aan

Inlandse Maatjes

Pavlove bindt de rolschaatsen aan

Pavlove doet ons kwijlend uitkijken naar de zomer met hun zonnige nieuwe single.

De Gentse band Pavlove rond broer en zus Fabian & Reina Rasti verwacht dit najaar een nieuwe ep. De band gebruikt daarop Westerse instrumenten uit de rock en pop, maar ook instrumenten uit het Midden-Oosten, iets wat met hun Iraanse roots niet zo vreemd is.

De laatste jaren bracht de band geregeld een single uit en dat doen ze ook nu nog een keer voor de ep er aankomt. Cheapskate is een nummer over verloren kansen en loze beloftes, over jezelf wegcijferen voor anderen die zelf geen knopen kunnen doorhakken. Maar vooral een heerlijke knipoog naar zomerse pop van de jaren zestig en zeventig waarin de stemmen van broer en zus elkaar heerlijk aflossen en een psychedelische bridge voor extra jus zorgt.

De clip roept herinneringen op aan Top Pop en Top of the Pops waarin artiesten kwamen playbacken omringd door plastic lachende en dansende mensen. Op het einde wordt ook duidelijk hoe geënsceneerd de hele setting en situatie is en dat past perfect bij de thematiek van de song.

“Voor het rollerdisco-concept baseerden we ons op de titel van de song. Letterlijk dan. We hadden evengoed de figuurlijke betekenis van de songtitel kunnen gebruiken als uitgangspunt. Maar vintage rolschaatsen en witte, strakke broeken zijn net iets sexier dan de zwerverslook. Dus zijn we daar maar voor gegaan,” aldus de band zelf.  

Vanaf vrijdag 21 juni is het nummer ook te vinden op alle streaming services, maar kan het ook hier al horen en zien:

Deze zomer is Pavlove live mee te maken op 10 augustus op Cirque@Taque en een dag later in het OLT Rivierenhof als support van Hooverphonic. De ep wordt voorgesteld op dinsdag 19 november in De Vooruit in Gent. Tickets (€8 VVK/€12 ADK) kan je hier vinden: http://bit.ly/VooruitPavloveEP.

18 juni 2019
Marc Alenus