Patrick Blomme

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en echte would-be BV's.

Hij is verankerd in het Meetjesland en is daar nog trots op ook. Maar we nemen dat Patrick Blomme niet kwalijk. Integendeel, het geeft ons de kans om hem uit te sturen naar lokale muziekconcours als Oost Best en de plaatselijke Humo’s Rock Rally. Bovendien heeft hij een zwak voor ep’s, die we hem dan ook massaal toesturen. Zijn 2015 werd getekend door een festival als Heartbeats en door Courtney Barnett.

 

 

De beste van het jaar.

 1. Courtney Barnett – ‘Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit’
 2. Flying Horseman – ‘Night Is Long’
 3. Mister & Mississippi – ‘We Only Part To Meet Again’
 4. Go March – ‘Go March’
 5. Douglas Firs – ‘The Long Answer Is No’
 6. Kurt Vile – ‘B’lieve I’m Goin Down’
 7. Balthazar – ‘Thin Walls’
 8. Bergen – ‘Bergen ep’
 9. Glenn Hansard – ‘Didn’t He Ramble’
 10. STUFF. – ‘STUFF.’

Eervolle vermeldingen voor: Chantal Acda – ‘The Sparkle In Our Flaws’, Trixie Whitley – ‘Porta Bohemia’, Creature With The Atom Brain – ‘Night Of The Hunter’, De Mens – ‘Nooit Genoeg’, Dez Mona – ‘Origin’

 

Amai, dat kon beter!

Alle hipsters, die naar concerten gaan om te kunnen zeggen dat ze er geweest zijn, zouden op zijn minst toch het fatsoen en respect moeten hebben om hun bakkes te houden, zeker als ze dan nog eens helemaal vooraan willen staan ook. De held in mij geeft op dergelijke momenten echter zelden thuis. Vandaar bij deze…

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelenDan zou ik dit doen naar de tijd dat er nog Duyster op de radio was.

Ik betwijfel of we ver genoeg kunnen terugspoelen naar de tijd dat er op Studio Brussel nog een ganse dag goede muziek was, want den dezen is meer en meer aan het afhaken.

U hebt deze toch gezien?

Schitterend, intens nummer, dat hier live nog duust keer aan intensiteit en emotie wint… (Kan misschien ook wel bij bovenstaand item aan bod komen)

Strand Of Oaks -  JM Live @ Pkp15

Straf live

 1. Eefje De Visser – Herbakkersfestival, 15/08/2016
 2. Het Zesde Metaal – Handelsbeurs, 11/03/2015
 3. dEUS – Cactusfestival, 12/07/2015
 4. Nordmann – Herbakkersfestival, 16/08/2015
 5. Anna Calvi - Heartbeats, 06/06/2015

Eervolle vermeldingen voor Mister & Mississippi in N9, Magnus en Caribou op Heartbeatsfestival, Goose en Balthazar op Cactusfestival

In de marge

Een festival als Heartbeats, waarbij 4 clubs samenwerken om zo’n mooi programma bij elkaar te krijgen op een mooie locatie, lijkt me een formule die in de toekomst wel voor meer festivals zou kunnen werken.

Daarnaast enorm genoten van enkele programma’s op CANVAS die van ver of dichtbij met muziek te maken hadden; met name ‘Off The Record’, ‘Van Bowie Tot Onder’ en ‘Radio Gaga’.

Coming up

Dit jaar en de jaren voordien een pak ep’s de revue zien passeren en daar zat heel vaak fantastisch werk tussen. Bands als Bonfire Lakes, Amongster, Bergen, Ides Moon, High Hi, … wens ik dan ook veel uitverkochte zalen toe.

24 december 2015