Patches - Push Me

Patches - Push Me

Naakt onder de sterren dansen met Oksana.

In de mooie nieuwe videoclip van Patches komt een vrouw (Oksana) in een utopische, nachtelijke wereld, oog in oog te staan met haar tweede persoonlijkheid. Ze staart eerst, naakt en kwetsbaar afgebeeld, naar de sterren en zingt over de herinnering aan dat ene verliefde gevoel dat haar terug naar die ene plaats brengt.

Stilaan ontdekt ze een tweede persoonlijkheid, die de belichaming is van een ruwere, wildere en sensuelere zelf. Dit aspect van haar is onverwacht tot leven gewekt door de verleiding van de narcis en daardoor voelt ze ook terug zelf die eerder genoemde liefde.

Ze gaat een conversatie aan en er ontwikkelt zich een dans rondom de narcis, waarbij zij stilaan één wordt met die tweede persoonlijkheid. Ze dragen afwisselend zelfverzekerd de kroon als symbool voor wie de bovenhand neemt. Het gras en de sterren zijn constant aanwezig en belichamen de persoonlijke groei als deel van de utopie waarin de vrouw zich bevindt. Op het einde wordt enkel nog de kroon in beeld gebracht wat de vraag doet rijzen over wie die nu draagt.

Klinkt ingewikkeld? Bekijk dan gewoon de video bij Patches' nieuwe single, die een voorbode is van een heus album.

Op 3 mei staat Patches in Viernulvier (Gent) als support van Tsar B, en op 20 en 23 mei speelt ze in het voorprogramma van Michelle Gurevich in Botanique (Brussel) en in Tolhuistuin (Amsterdam).

Foto: Leen Hoogmartens

26 maart 2023
Marc Alenus