Passenger - 'All The Little Lights'

Passenger - 'All The Little Lights'

Het is alweer tien jaar geleden dat Passenger met 'All The Little Lights' de wegen naar het grote publiek heeft geopend. 

Dit album bevat zijn grootste succes Let Her Go, dat in vele landen de nummer-één-positie heeft weten te bereiken. Vanzelfsprekend heeft de plaat dus veel veranderd in het leven van Mike Rosenberg. Wereldwijd uitverkochte shows en festivals stonden hem te wachten. Nu, met wel liefs veertien studioalbums op zijn naam, vindt Passenger dat hij dit succes wel mocht vieren.

Dat doet hij met een speciale uitgave van het eerstgenoemde album. Op dit album staan de originele elf tracks, maar dan allemaal toch een tikkeltje anders. De basis van de tracks heeft hij onaangetast gelaten, maar wel zijn er enkele muzikale aanpassingen gebeurd. Na zoveel jaren in de muziek ontwikkel je jezelf natuurlijk en dat geeft je toch nieuwe, misschien frisse ideeën. 

Ook heeft hij een aantal goede vrienden uitgenodigd om een steentje bij te dragen. Zo hoor je Gabrielle Aplin in het nummer Circles en Nina Nesbitt in Feather On The Clyde. Foy Vance leent zijn prachtige stem voor Life's For The Living en erg goede vriend en tourgenoot Ed Sheeran doet mee met grote hit Let Her Go.  

Op de gebruikelijke manier werden, aan het eind van de elf tracks, alle songs in een akoestische uitvoering bijgevoegd. Misschien geen onmisbare plaat in je collectie, maar voor wie het album nog niet kent (of gewoon superfan is), kan dit een mooie aanvulling zijn. 

28 oktober 2023
Jordi Rijnders