Pangolin People - Can't Get It Hard

Pangolin People - Can't Get It Hard

Pangolins zijn schubdieren en voornamelijk nachtdieren. Nikki Kiekens aka Nick Roger voelt zich eraan verwant, maar komt nu toch in het daglicht.

Can’t Get It Hard, zo heet de eerste single van Pangolin People, het soloproject van Kiekens die de sporen als muzikant al verdiende in Tien Ton Vuist waarin hij de bas speelt. Met het eigen project kiest hij een eerder psychedelisch pad, maar is hij tegelijk niet vies van een stevige uithaal links en rechts. Dat blijkt in de staart van het nummer.

Can't Get it Hard is een song over not caring als iets niet afgewerkt geraakt. Het maakt gewoon echt niet uit. Zolang je gezond en content bent, moet je helemaal niks in je leven. “Laat het los als je het niet hard krijgt!” is het devies van Kiekens die zelf echter geen nood lijkt te hebben aan een blauwe pil als het op songschrijven aankomt.

Op de eerste single deed hij immers alles zelf van de tekst tot de mastering en het resulteert nog in een knappe track ook ,die doet uitkijken naar wat volgt. Wat dat is, is reeds bekend. Hij zal dit jaar nog een vijftal singles uitbrengen die uiteindelijk een ep zullen vullen. Hoe ze zullen klinken, is voorlopig nog een geheim, maar Can’t Get It Hard mag hier op repeat.

3 juni 2021
Marc Alenus