#Pandemiserie - Iggy Pop - Dirty Little Virus (2020)

#Pandemiserie - Iggy Pop - Dirty Little Virus (2020)

We blijven maar ploeteren tussen hangen en wurgen in dit pandemiemoeras. Dokterskabinetten, virussen en ziektebriefjes op muziek gezet is wat u een week lang opgespeld krijgt.

Hij blijft één van onze beste vrienden, de heer James Jewel Osterberg aka Iggy Pop. Intussen al vlotjes de drieënzeventig gepasseerd en nog steeds als hij iets uitbrengt, kijken we reikhalzend uit, want er is maar één Iggy. Ondanks de gezegende leeftijd en pensioenstatus blijft de Iggmeister ook bijzonder actief.

Eerst was er nog het intimistische Free in 2019 en in 2020 de orkestregistratie van the Acid Lands met Bill Laswell. En Iggy Pop zou normaal in de zomer van 2020 op Jazz Middelheim in Antwerpen optreden. Het festival kon uiteindelijk niet plaatsvinden na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad over massa-evenementen. En toen kwam het verdomde virusbeest en de lockdown en werd ook bezige bij Pop gehinderd in al zijn activiteiten.

En uit pure frustratie nam hij dan maar via digitale weg Dirty Little Virus op. "Het was mijn bedoeling om recht voor de raap te zingen, niets emotioneels of diepzinnigs, gewoon iets feitelijks, bijna iets journalistieks. Deze coronapandemie heeft mijn leven en dat van anderen een halt toegeroepen. Als er een ‘Man van het Jaar’ zou genomineerd moeten worden, zou ik het coronavirus nomineren", aldus Iggy. Met behulp van pittige trompetten van Leron Thomas die ook meeschreef: “Dirty little virus / sleepin' inside us / Oh what a grind / I'm losin' my mind / Can't have no fun / can't touch no one”

10 december 2021
Laurens Leurs