Oyesono - Feel It Coming

Oyesono - Feel It Coming

Wat doet een mens tijdens een lockdown? In het geval van Jasper Maekelberg en partner Billie Leyers: musiceren.

In 2018 voelden de twee ook al iets borrelen en kondigden ze aan voortaan als koppel door het leven te gaan. Maekelberg was toen al bekend van Faces On TV en maakte naam als producerwizard via Balthazar, Warhaus, Sylvie Kreusch en vele anderen. Leyers koos, net als haar vader, voor de muziek en had ook al een single of drie uitgebracht waaronder Back Into Life als Maple Black.

Tijdens de lockdown kropen ze samen in een krappe Antwerpse slaapkamer. Niet om te "neuzeneuzen", maar om te experimenteren met broeierige grooves en bezwerende akkoorden teneinde een eigen sound te vinden voor een gezamenlijk project dat Oyesono werd gedoopt.

De eerste single, die ze in eigen beheer uitbrengen, laat horen tot wat één en ander leidde: een afwissselend lieflijk en dan weer dreigend geluid dat tegelijk kwetsbaar en wreed is. Maekelberg haalde de dwarsfluit boven en dat, gecombineerd met de rond elkaar krinkelende stemmen die koortsige lyrics prevelen en zingen, roept een sfeer op van verlangen en onderhuidse spanning. Dat zijn ook dingen die we associëren met Warhaus en Kreusch, maar toch weten de twee net weer anders te klinken. Veelbelovend!


 

18 mei 2023
Marc Alenus