Over The Sea - Rainfall

Inlandse Maatjes

Er waren eens een Turk, een Engelsman en een Belg…

Het zou het begin van een mop kunnen zijn, maar eigenlijk is het het verhaal van Over The Sea, een band bestaande uit een Turkse Gentse met een voorliefde voor Bat for Lashes, Ben Howard en Jeffy Buckley, een Britse gitaarvirtuoos die de mosterd haalde bij John Frusciante en R. Stevie Moore en de oprichter van Ghent Music VZW die zot is van Keaton Henson, Arctic Monkeys en The War On Drugs.

Eerder dit jaar was er al Keep It Shining, maar met Rainfall weet de band echt een sterke song af te leveren. Op de nieuwe single koppelt de band speelse elektronica aan ingenieus en ongewoon gitaarwerk en de stem van zangeres Ays Sirakaya in een typische Jerboa-productie.

 Het geheel lonkt voorzichtig naar de dansvloer en doet wat denken aan Hydrogen Sea en niet alleen omdat daar ene Birsen Uçar zingt. De stem van Sirakaya klinkt trouwens een pak minder etherisch dan die van Uçar. “Come with me now/ sing with me now/ dance with me now” klinkt het in het refrein en je kan meteen de daad bij die vraag voegen met de lyric video van de single.

Alles over Over The Sea vind je hier.

5 mei 2019
Marc Alenus