Ouderwets gekibbel tussen Meek Mill en Drake vindt hoogtepunt tijdens OVO-Fest

Achtergrond

Alle heisa op een stokje, wie afgelopen weken het popnieuws gevolgd heeft weet dat Chicago-rapper Meek Mill en Drake het nogal bont gemaakt hebben op de sociale media. Een ouderwets over-en-weer-gedis zoals we ze al lang niet meer hebben meegemaakt. En op het einde volgde er een vuurgevecht uiteraard. Een korte samenvatting:

R.I.C.O. Rond deze vier letters draait het allemaal in dit gekibbel tussen twee grootheden in het hiphopgenre. Op dit nummer, afkomstig uit het album 'Dreams Worth More Than Money' van Meek Mill, rappen beide heren namelijk op een beat van Vinylz broederlijk naast elkaar. Achter de schermen ging het echter mis. Daar bleek Meek Mill te ontdekken dat Drake met een ghostwriter werkt. Teleurgesteld als fan, moest hij zijn ei kwijt op Twitter:

Hij voegde daar fijntjes aan toe dat hij de "waarheid" toevallig was te weten gekomen, en hij het nummer nooit op zijn album zou laten verschijnen als hij het eerder had geweten.

Drake op zijn beurt antwoorde met de microfoon. Met een haastig in elkaar gestoken Back To Back zette hij Meek Mill in zijn hemd, en zegt hij dat zulke beschuldigingen horen bij een man van zijn status. Het Twitterpubliek smulde, en Meek Mill reageerde droog dat hij er zeker van was dat de tekst van het nummer ook niet van Drakes hand kwam.

Drake kon ook subtiele tikjes uitdelen. Zo kwam in het nieuws dat hij de mooie som van 75.000 dollar heeft geschonken aan de Strawberry Mansion High School voor een nieuwe muziekstudio. Hij gaf de boodschap mee dat hij het zich persoonlijk erg aantrok dat er niet genoeg leerkrachten gevonden werden voor de muziekstudio. En hij wou er persoonlijk op toezien dat alle leerlingen hun diploma met vrucht behaalden. De school in kwestie was de voormalige school van...natuurlijk: Meek Mill.

Ondertussen zat iedereen te wachten op een reactie uit het Mill-kamp. Het duurde naar social-mediatermen zelfs zo lang dat fans van de rapper dan maar zelf het heft in handen namen. De hashtag #raplikemeekmill werd in het leven geroepen, en er volgden enkele mooie resultaten.

Meek Mill zag ondertussen alle kleuren van de regenboog. Met enkele meme's en een geluidsfragment waarop Mill enkel leek te schreeuwen op een beat, vreesde iedereen het ergste. Maar hij maakte uiteindelijk toch een "diss-track", gesteund door Dj Funkmaster Flex, die geluidsfragmenten had van ene Quentin Miller, die blijkbaar het nummer Know Yourself aan het inzingen is nog voor Drake het nummer uitbracht. Bewijzen op tafel heet dat dan.

Drake, op zijn beurt, reageerde met een foto van zichzelf op Instagram waarbij hij uitgebreid lacht. En terecht. Meek Mill maakte allesbehalve indruk met zijn steekjes, en werd zo stilletjesaan de nar van de hele wereld. Maar Drake had nog meer in petto en maakte brandhout van Meek Mill op zijn eigenste OVO fest.

Beginnen deed hij door zich te laten fotograferen met een "Free Meek Mill"-T-shirt tijdens de soundcheck. Dan gingen er plots filmpjes viraal waarin Drake, backstage met Kanye West en Will Smith, het nummer van Meek Mill oplegt waarop de drie het uitproesten. Tot slot bracht Drake, als headliner van de avond, nogmaals zijn Back To Back nummer, met op de achtergrond allerlei ongemakkelijke meme's waar Meek Mill werd uitgelachen, en op de voorgrond een uitzinnig fotograferende meute. Zo bewees Drake nogmaals dat hij koning en meester was van het hele social-media-gebeuren.

En dat vuurgevecht? Dat zal wel niets geweest zijn. Dat er toevallig geschoten werd in de buurt van de concertzaal in Toronto was louter toeval en zou met het hele verhaal weinig te maken hebben. Maar de media hebben bloed geroken en vuur gezien. Dan is zelfs het kleinste wolkje al nieuws genoeg. We zijn benieuwd of er nog een steekvlam uit de richting van Chicago zal komen. Wat het ook zal zijn, het zal de verdere carrière van Meek Mill maken of breken.

 

5 augustus 2015
Joris Roobroeck