Oproer - So Fly

Oproer - So Fly

Oproer deelt alweer een nieuwe single.

Na Status Quo, Captains en Rosaline deelt Oproer al zijn vierde single van dit jaar. Daarmee knoopt de vijfkoppige band dus aan met hun negenmaandenplan. Nog eentje en hun negenmaandenplan zit er op.

Dit keer viel de keuze op So Fly, een track die de band ook al speelde in de preselectie van Humo’s Rock Rally in Nazareth en die eigenlijk al in april had moeten uitkomen, maar toen stak corona spaken in de wielen.

Zanger Dries Van Der Schueren lanceerde wel een akoestische versie om het leed te verzachten, maar in de studioversie domineren de warme, pulserende synths die zo kenmerkend zijn voor de single.

 Een jurylid van Humo’s Rock Rally meende niets catchy gehoord te hebben tijdens de preselectie, maar dan moet die tijdens So Fly toch even een sanitaire stop zijn gaan houden of stront in de oren hebben gehad, want So Fly is bij vlagen toch echt wel funky. OK, de start is aarzelend, maar probeer maar eens niet mee te kwelen met het refrein na twee luisterbeurten.

"It's hard to entertain us... you're kind of contagious" zingt Van Der Scheuren en als ie het over zijn eigen band heeft, heeft hij gelijk.

16 juni 2020
Marc Alenus